Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. 14o Διεθνές συμπόσιο EWODOR για την εξάρτηση και τον ποινικό σωφρονισμό
14o Διεθνές συμπόσιο EWODOR για την εξάρτηση και τον ποινικό σωφρονισμό

14o Διεθνές συμπόσιο EWODOR για την εξάρτηση και τον ποινικό σωφρονισμό

  • May 15, 2012
  • 0 Likes
  • 93 Views
  • 0 Comments

Το ΚΕΘΕΑ και η Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, με αφορμή τη σημερινή οικονομική και κοινωνική κρίση που αναμένεται να οδηγήσει στην αύξηση της χρήσης ουσιών, της παραβατικότητας και του εγκλεισμού, συνδιοργανώνουν το 14ο Διεθνές Συμπόσιο ΕWODOR με θέμα: «Εξάρτηση, σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, θεραπεία και κοινωνική ενσωμάτωση».

Το Συμπόσιο που θα πραγματοποιηθεί 17-19 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, στο νέο Δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου 1), αποτελεί πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής ομάδας εργασίας EWODOR (European Working Groupon Drugs Oriented Research), ένα δίκτυο ερευνητών στον τομέα των εξαρτήσεων οι οποίοι συνδέονται με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θεραπευτικών Κοινοτήτων (ΕFTC).

Οι εργασίες του Συμποσίου θα διερευνήσουν τις δυνατότητες δημιουργίας θεραπευτικών υπηρεσιών στο πλαίσιο του συστήματος απονομής της ποινικής δικαιοσύνης στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία.  Θα επικεντρωθεί ιδίως σε ερευνητικά δεδομένα γύρω από την αποτελεσματικότητα του μοντέλου των θεραπευτικών κοινοτήτων και στα συμπεράσματα που αντλούνται από την εφαρμογή του στις φυλακές.

Αναλυτικά, οι θεματικοί άξονες του συνεδρίου είναι:

•    Νομοθεσία και χρήση ουσιών
•    Θεραπευτικές παρεμβάσεις στο σύστημα απονομής της ποινικής δικαιοσύνης
•    Σωφρονιστικό σύστημα και κοινωνική ένταξη
•    Η έρευνα για τις εξαρτήσεις στο πλαίσιο του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης

Το Συμπόσιο απευθύνεται σε επαγγελματίες, φοιτητές και ακαδημαϊκούς στον τομέα της θεραπείας της τοξικοεξάρτησης και των παρεμβάσεων στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.  Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική, ωστόσο θα υπάρχει και ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συμποσίου

Για περισσότερες πληροφορίες

Τομέας Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ
Kα Μαρία Σταϊκοπούλου
Τηλ. 2109241993-6
education@kethea.gr
www.kethea.gr  

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline