Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Novartis: Νεώτερα δεδομένα για το everolimus, για τις μεταμοσχεύσεις νεφρού
Novartis: Νεώτερα δεδομένα για το everolimus, για τις μεταμοσχεύσεις νεφρού

Novartis: Νεώτερα δεδομένα για το everolimus, για τις μεταμοσχεύσεις νεφρού

  • September 27, 2013
  • 0 Likes
  • 26 Views
  • 0 Comments

altΝέα επιστημονικά δεδομένα της μελέτης-ορόσημου TRANSFORM, που εξετάζει τις μακροπρόθεσμες εκβάσεις των ληπτών μεταμόσχευσης νεφρών οι οποίοι αντιμετωπίζονται θεραπευτικά με Certican® (everolimus),  παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο 16ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Οργάνων (ESOT),  στη Βιέννη, αποδεικνύοντας ότι η εν λόγω ουσία ενισχύει το προφίλ αποτελεσματικότητας και ασφάλειας σε λήπτες μεταμόσχευσης νεφρού.

Η TRANSFORM είναι η πρώτη μελέτη για τη μεταμόσχευση νεφρού που έχει γίνει ποτέ για την αξιολόγηση των βραχυπρόθεσμων και των μακροπρόθεσμων ωφέλιμων εκβάσεων των ασθενών, με τη χρήση ενός πρωτοποριακού και καινοτόμου τελικού σημείου που συνδυάζει τη νεφρική λειτουργία και την έκβαση του μοσχεύματος.

altΣυγκεκριμένα, η TRANSFORM είναι μια καινοτόμος μελέτη μακροπρόθεσμων εκβάσεων με τη δυνατότητα να αλλάξει το θεραπευτικό πρότυπο για την πρόληψη της απόρριψης στους de novo (για πρώτη φορά) λήπτες μεταμόσχευσης νεφρού. Για τον ασθενή που υποβάλλεται σε μεταμόσχευση, το θέμα πλέον δεν είναι μόνο η επιβίωση, είναι να ζήσει μια μακρά και ικανοποιητική ζωή χάρη στις βελτιωμένες εκβάσεις (μειωμένος κίνδυνος θνησιμότητας και καρδιαγγειακών (CV) συμβάντων και βελτιωμένη ποιότητα ζωής). Αυτή η παγκόσμια μελέτη Φάσης IV, η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στη de novo μεταμόσχευση νεφρών, έχει σχεδιαστεί για να αξιολογήσει τα βραχυπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα οφέλη του Certican® (everolimus) στις μεταμοσχεύσεις νεφρού.

Το Certican® (everolimus)  είναι ένα από τα πιο εκτενώς μελετημένα ανοσοκατασταλτικά στη μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, με περισσότερους από 10.000 λήπτες μοσχευμάτων να έχουν εγγραφεί στις κλινικές μελέτες με χορηγό τη Novartis σε όλον τον κόσμο5. Με την εμπορική ονομασία Certican® (everolimus)  έχει εγκριθεί σε πάνω από 90 χώρες για την πρόληψη της απόρριψης οργάνων σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού και καρδιάς και επιπροσθέτως είναι το μόνο εγκεκριμένο στην ΕΕ και άλλες χώρες του κόσμου για την πρόληψη της απόρριψης οργάνου σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.

Βιβλιογραφικές αναφορές:

1.    Pascual J, Chadban S, Citterio F et al. TRANSFORM trial design: Effect of everolimus on long-term outcomes after kidney transplantation. Abstract presented at: 16th European Society of Organ Transplantation Congress, Vienna, Sept 2013.
2.    Watarai Y. Longer-term efficacy and safety of everolimus in de novo renal transplant recipients. Abstract presented at: 16th European Society of Organ Transplantation Congress, Vienna, Sept 2013.
3.    Rush D. The impact of calcineurin inhibitors on graft survival. Transplant Rev (Orlando) 2013 Jul;27(3):93-5. doi: 10.1016/j.trre.2013.04.003. Epub 2013 Jun 3.
4.    Calne RY. “It can’t be done”. Lasker-DeBakey Clinical Medical Research Award. Nature Med 2012;18(10):xxii-xxv.
5.    Novartis Pharma AG, Data on File.

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline