Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ημερίδα με θέμα ‘Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Ασθενών με Αφασία’
Ημερίδα με θέμα ‘Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Ασθενών με Αφασία’

Ημερίδα με θέμα ‘Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Ασθενών με Αφασία’

  • February 28, 2014
  • 0 Likes
  • 12 Views
  • 0 Comments

altΤο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Λογοθεραπείας, διοργανώνει το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρες 09:30-17:00 ημερίδα με θέμα «Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Ασθενών με Αφασία».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο campus του Αμαρουσίου (Σωρού 74) και θα φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές από την επιστημονική ομάδα του Ιατρείου Μνήμης- Νευροψυχολογίας, της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών.  

Οι πρωινές εισηγήσεις της ημερίδας αφορούν την αξιολόγηση και αποκατάσταση των Αφασικών Συνδρόμων ενώ το μεσημέρι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία ειδικής εκπαίδευσης στο γνωστό εργαλείο αξιολόγησης της παθολογικής γλωσσικής λειτουργίας /αφασίας  Διαγνωστική Εξέταση της Βοστώνης για την Αφασία – ΔΕΒΑ-ΣΜ ΣΜ (Μεσσήνης, Παναγέα, Καστελλάκης & Παπαθανασόπουλος, 2013) – Boston Diagnostic Aphasia Examination – BDAE-SF (Goodglass, Kaplan & Baressi, 2001).

Η Ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες λογοθεραπευτές – λογοπαθολόγους, φοιτητές λογοθεραπείας, επαγγελματίες ψυχολόγους-νευροψυχολόγους, φοιτητές νευροψυχολογίας ή κλινικής ψυχολογίας, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φοιτητές ιατρικής και νευρολόγους.

alt

Σκοπός της Ημερίδας είναι η αξιολόγηση της γλωσσικής λειτουργίας που αποτελεί ένα βασικό στοιχείο σχεδόν κάθε εκτίμησης ατόμων με εγκεφαλική δυσλειτουργία. Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να εξηγούν τις αιτίες των αφασικών συνδρόμων, να αναγνωρίζουν και ταυτόχρονα να διακρίνουν τα βασικά χαρακτηριστικά τους από άλλες παθήσεις, να κάνουν σωστή χρήση και ερμηνεία των αποτελεσμάτων του εργαλείου ΔΕΒΑ-ΣΜ, να γνωρίζουν πως θα προσεγγίσουν τους ασθενείς με αφασία και ποιες είναι οι ανάγκες τους, καθώς και ποιες θεραπείες συνιστώνται για κάθε επιμέρους μορφή.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης με τη λήξη της Ημερίδας.

Για την Αίτηση Συμμετοχής πατήστε εδώ.
Για το πρόγραμμα της Ημερίδας πατήστε εδώ.

Για συμμετοχή και περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.metropolitan.edu.gr ή επικοινωνήστε με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο 210-6199891.

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline