Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Εσύ πόσο καλά ξέρεις τα καθαριστικά που χρησιμοποιείς;
Εσύ πόσο καλά ξέρεις τα καθαριστικά που χρησιμοποιείς;

Εσύ πόσο καλά ξέρεις τα καθαριστικά που χρησιμοποιείς;

  • October 27, 2017
  • 0 Likes
  • 32 Views
  • 0 Comments

Όταν πρόκειται για κάποια χημική ένωση, πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί και να μην το περνάμε στην αδιαφορία. Το τι βάζουμε στο σπίτι μας και τι κατάλοιπο αφήνει δεν είναι κάτι αμελητέο.
    
Τα καθαριστικά εν προκειμένω είναι προϊόντα που στην πλειοψηφία τους περιλαμβάνουν χημικές διεργασίες. Αλλά είναι κι από τα πράγματα που ποτέ δεν γνωρίζεις ακριβώς τι περιέχουν.
    
Η ισχύουσα νομοθεσία δεν υποχρεώνει τους κατασκευαστές να αναγράφουν στις ετικέτες με ακρίβεια τα συστατικά τους.
    
Όλα αυτά έρχονται ξανά στο φως μετά την έρευνα του Γαλλικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας σε 55.000 νοσοκόμες, από τις οποίες το 22% φανέρωσε προβλήματα αποφρακτικής πνευμονοπάθειας και γενικότερα δυσλειτουργίας στους πνεύμονες, ενοχλήσεις στο δέρμα, ενώ υποστηρίζεται ότι είναι πιθανό να αποκτήσουν άσθμα, να έχουν διάσπαση ορμονών και σε ακραίες περιπτώσεις να πάθουν καρκίνο.
    
Όλα αυτά εξαιτίας της επαφής της με διάφορα καθαριστικά που απαιτούνται για τη δουλειά της. Το καλό είναι ότι μέχρι το 2020 όλες οι εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους τα συστατικά και μέχρι το 2019 θα έχουν κάνει το ίδιο και στις ετικέτες.  Πλέον, η δύναμη είναι στα χέρια σου. Μην αμελείς να διπλοτσεκάρεις τι είναι αυτό που αγοράζεις.
    
Πηγή: WEBmd.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: