Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Εσύ ήξερες ότι υπάρχουν 150 είδη πονοκεφάλου;
Εσύ ήξερες ότι υπάρχουν 150 είδη πονοκεφάλου;

Εσύ ήξερες ότι υπάρχουν 150 είδη πονοκεφάλου;

  • October 4, 2017
  • 0 Likes
  • 23 Views
  • 0 Comments

Απ’ ότι φαίνεται είμαστε πολύ πιο ελαττωματικοί απ’ όσο φανταζόμασταν. Κάθε γενική κατηγορία ασθένειας έχει τόσες προεκτάσεις και μορφές που από ένα σημείο και μετά κουράζεσαι να ασχοληθείς.
    
Ο πονοκέφαλος εν προκειμένω, είναι μια από τις πιο συχνές «ασθένειες» στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Η πίεση της ζωής, το άγχος και όλα τα συμπαρομαρτούντα δημιουργούν διεργασίες στο κεφάλι που προκαλούν πόνο.
    
Για όλους εμάς που νομίζαμε ότι ο πονοκέφαλος έχει 3-4 εκφάνσεις το πολύ, ο αριθμός 150 είναι σοκαριστικός. Κυρίως γιατί υποδεικνύει ως πονοκέφαλο περιπτώσεις που εμείς δεν θεωρούσαμε ως τέτοιες.
    
Για παράδειγμα ο πονοκέφαλος-ξυπνητήρι είναι μια πολύ ήπια εκδήλωση και ονομάζεται έτσι επειδή οδηγεί σε ξύπνημα στην διάρκεια της νύχτας.
    
Υπάρχουν οι ημικρανίες που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Είναι αυτές που προκαλούν θολούρα, επηρεάζουν την ομιλία και την κίνηση, και υπάρχουν οι απλές που έρχονται με μια ζάλη και ένα καρδιοχτύπι.
    
Υπάρχουν επίσης οι πονοκέφαλοι-χιονοστιβάδες, οι οποίοι είναι στην κορυφή του πόνου, αφού στοχεύουν ένα συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου και κάνουν συγκέντρωση στην επίθεσή τους. Σαν μια χιονοστιβάδα δηλαδή.
    
Πηγή: Edition.CNN.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: