Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Εσύ ήξερες ότι υπάρχει τρυποφοβία;
Εσύ ήξερες ότι υπάρχει τρυποφοβία;

Εσύ ήξερες ότι υπάρχει τρυποφοβία;

  • September 18, 2017
  • 0 Likes
  • 20 Views
  • 0 Comments

Ο νέος κύκλος του American Horror Story, το AHS: Cult, έβαλε στην συζήτηση μια μορφή φοβίας που δεν την ξέρουν πολλοί.
    
Η Sarah Paulson υποδύεται την Ally Mayfair Richards, μια γυναίκα που έχει αυτή την φοβία. Η τρυποφοβία είναι αυτό που λέει το όνομα της. Ο φόβος για τις τρύπες και οτιδήποτε μπορεί να έχει τέτοιες.
    
Στη σειρά για παράδειγμα, ο χαρακτήρας ένιωθε φόβο μπροστά σε ένα σουφλέ. Η τρυποφοβία δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστή, μιας και δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που να την έχουν. Μόλις το 5% του πληθυσμού έχει τέτοια προδιάθεση και πολύ λιγότεροι είχαν την ατυχία να τους εξελιχθεί σε φοβία.
    
Όσοι την έχουν όμως δεν μπορούν να δουν τίποτα με τρύπες. Τυριά, πόρτες, φράουλες, σφουγγάρια και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς. Στους περισσότερους, η αρχή της φοβίας βρίσκεται σε κάποια εμπειρία της παιδικής ηλικίας. Όπως για παράδειγμα το να σου βάλουν ένα κομμάτι κρέας τυλιγμένο στο αίμα στο χασάπικο και να σε τρομάξει το θέαμα που το μυαλό να κάνει τη σύνδεση με ένα χαρακτηριστικό του.
    
Γενικότερα, μια τραυματική εμπειρία της παιδικής ηλικίας που μπορεί να περιλαμβάνει τρύπες, προκαλεί την τρυποφοβία. Ακόμα κι αν οι τρύπες δεν παίζουν σημαντικό ρόλο. Αρκεί να βρίσκονται στο κάδρο της τρομακτικής-σοκαριστικής ανάμνησης. Ο φόβος δεν είναι μόνο για τις τρύπες, αλλά και για κάθε μορφής σύμπλεγμα πραγμάτων. Εικόνα μορίων ενωμένων για παράδειγμα μπορεί να προκαλέσει κρίση πανικού. Η χειρότερη αντίδραση έρχεται όταν οι τρύπες είναι πάνω στο δέρμα του ανθρώπου.
    
Ο μόνος τρόπος για να ηρεμήσει ένα άτομο που έχει εκδηλώσει τον φόβο μπροστά σε ένα θέαμα, είναι ο αποπροσανατολισμός. Η μουσική ίσως ή η προσέλκυση της προσοχής σε κάτι άλλο.
    
Πηγή: Edition.CNN.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: