Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Δεν φαίνεται εύκολο να γλυτώσουν οι διαβητικοί από τις ενέσεις
Δεν φαίνεται εύκολο να γλυτώσουν οι διαβητικοί από τις ενέσεις

Δεν φαίνεται εύκολο να γλυτώσουν οι διαβητικοί από τις ενέσεις

  • May 8, 2014
  • 0 Likes
  • 20 Views
  • 0 Comments

altΟι διαβητικοί σύντομα θα έχουν στη διάθεσή τους νέες θεραπευτικές επιλογές, δεν φαίνεται όμως εύκολο να γλυτώσουν από τις ενέσεις. Ο διαβήτης έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια επιδημία και αυτό οφείλεται πρώτον στο ότι δεν ασκούμαστε και δεύτερο στο ότι τρώμε πολύ, όχι κατ’ ανάγκη τροφές-σκουπίδια αλλά ακόμη και ποιοτικές τροφές.

Η πιθανότητα να πάθει διαβήτη κάποιος παχύσαρκος είναι 37 φορές μεγαλύτερη από την πιθανότητα που έχει ένας με φυσιολογικό βάρος. Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψή του είναι η άσκηση και ο περιορισμός της ποσότητας τροφής, διότι από μόνη της η άσκηση δεν βοηθά στην απώλεια βάρους.

Τα παραπάνω επεσήμανε, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο καθηγητής Παθολογίας-Διαβητολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ντέιβιντ Μάθιους (David Matthews), ο οποίος αναγορεύεται σήμερα επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

alt

«Η επιδημία του διαβήτη υπάρχει για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι δεν ασκούμαστε. Ο άλλος λόγος είναι ότι τρώμε περισσότερο. Και δεν είναι απλώς ότι τρώμε παραπάνω γιατί τρώμε κακή τροφή, δηλαδή τρόφιμα-σκουπίδια, αλλά επειδή τρώμε μεγαλύτερες ποσότητες ακόμη και ποιοτικών τροφών που μας προσφέρονται συχνά και από τη βιομηχανία τροφών αλλά και όταν βγούμε έξω να φάμε. Διότι πλέον υπάρχουν και πιο καλά τρόφιμα και όταν θα βγούμε έξω τρώμε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες. Ξέρουμε ότι η αύξηση του σωματικού βάρους οδηγεί σε αύξηση του διαβήτη. Ένας άνθρωπος που έχει Δείκτη Μάζας Σώματος περίπου 20 με 21, δηλαδή έχει ένα φυσιολογικό βάρος, έχει μία φορά πιθανότητα να εμφανίσει διαβήτη, αν ο Δείκτης Μάζας Σώματος αυξηθεί περίπου στο 35, δηλαδή στην περίπτωση που ένας άνθρωπος είναι παχύσαρκος, η πιθανότητα να αναπτύξει διαβήτη είναι 37 φορές μεγαλύτερη» εξηγεί ο κ. Μάθιους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline