Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Καρκίνος του παγκρέατος: Πρόοδος στην έρευνα για τη θεραπεία του
Καρκίνος του παγκρέατος: Πρόοδος στην έρευνα για τη θεραπεία του

Καρκίνος του παγκρέατος: Πρόοδος στην έρευνα για τη θεραπεία του

  • September 30, 2013
  • 0 Likes
  • 33 Views
  • 0 Comments

altΣύμφωνα με μια μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Genome Medicine, ερευνητές από την Αυστραλία εντόπισαν μια μορφή καρκίνου του παγκρέατος, η οποία θα μπορούσε δυνητικά να θεραπευθεί και η οποία υπολογίζεται ότι αποτελεί το 2% των νέων περιπτώσεων καρκίνου του παγκρέατος.

Αυτός ο υπο-τύπος, εκφράζει υψηλά επίπεδα ενός συγκεκριμένου γονιδίου, του γονιδίου HER2. Καρκίνοι του μαστού και του στομάχου, οι οποίοι έχουν ενισχυμένο το γονίδιο αυτό, αυτή τη στιγμή θεραπεύονται με το φάρμακο Herceptin.

Ο καρκίνος του παγκρέατος, αποτελεί την τέταρτη κυρία αιτία θανάτου από καρκίνο στο Δυτικό κόσμο, με το ποσοστό του 5ετους επιβίωσης να είναι λιγότερο από 5%. Πρόκειται για ασθένεια η οποία είναι μοριακώς διαφοροποιημένη, πράγμα που σημαίνει ότι, ο κάθε όγκος θα ανταποκριθεί μόνο σε συγκεκριμένες θεραπείες οι οποίες θα στοχεύουν στον μοναδικό του μοριακό τύπο.

alt

Οι ερευνητές σχεδιάζουν κλινικές μελέτες με βάση τα χαρακτηριστικά των γονιδίων των ασθενών. Μόλις επιβεβαιωθούν αυτά τα χαρακτηριστικά, οι ασθενείς θα λάβουν είτε την τυπική θεραπεία που ισχύει σήμερα, είτε την ειδική θεραπεία για τον κάθε ασθενή με βάση το γονιδιακό του υπόβαθρο.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline