Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Καρκίνος του εγκεφάλου: Πρόοδος στην έρευνα των ανθεκτικών μορφών του
Καρκίνος του εγκεφάλου: Πρόοδος στην έρευνα των ανθεκτικών μορφών του

Καρκίνος του εγκεφάλου: Πρόοδος στην έρευνα των ανθεκτικών μορφών του

  • July 6, 2013
  • 0 Likes
  • 30 Views
  • 0 Comments

altΕπιστήμονες ότι το Γερμανικό Κέντρο Καρκίνου και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Χαιδελβέργης, ανακάλυψαν μια αιτία, που προκαλεί αντίσταση στην θεραπεία σε περιπτώσεις καρκίνου του εγκεφάλου. Τα κύτταρα της μικρογλοίας, μεταναστεύουν μέσα στους όγκους και παρέχουν στα κύτταρα του καρκίνου μια ουσία που απαιτείται για την επισκευή της βλάβης του DNA.

Έτσι τα κύτταρα αυτά διαφεύγουν από τον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο. Εάν θα μπορούσε να αποκλεισθεί αυτός ο τρόπος αντίστασης, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποτελεσματικότερες θεραπείες για τους κακοήθεις καρκίνους του εγκεφάλου.

Τα γλοιώματα είναι κακοήθης όγκοι του εγκεφάλου που προέρχονται από μια κατηγορία κυττάρων που ονομάζονται αστροκύτταρα, και τα οποία ευρίσκονται μέσα σε κεντρικό νευρικό σύστημα. «Στη θεραπεία των κακοήθων γλοιωμάτων, αυτή τη στιγμή συνδυάζουμε ακτινοθεραπεία με το αντικαρκινικό φάρμακο temozolomide. Όμως, σε μερικούς ασθενείς, οι όγκοι γίνονται ανθεκτικοί και στις δύο μεθόδους θεραπείας», δηλώνει ο Νεύρο-Ογκολόγος Καθηγητής Dr. Michael Platten. «Συνεπώς χρειαζόμαστε επειγόντως νέες μεθόδους για να θεραπεύσουμε αποτελεσματικότερα αυτές τις ασθένειες».

alt

Μετά από έρευνες η ομάδα του καθηγητή Platten, κατέληξε στon εντοπισ ενός ενζύμου, του QRPT, το οποίο συμμετέχει στις βιο-χημικές διαδικασίες, μέσω των οποίων δημιουργείται αυτή η αντίσταση   στη θεραπεία. Ένα φάρμακο το οποίο θα μπορούσε να καταστείλει τη δράση του ενζύμου, θα βοηθούσε στην επίλυση του προβλήματος της αντίστασης στον καρκίνο του εγκεφάλου.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline