Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Επιτρέπεται τελικά η περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ στην εγκυμοσύνη;
Επιτρέπεται τελικά η περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ στην εγκυμοσύνη;

Επιτρέπεται τελικά η περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ στην εγκυμοσύνη;

  • September 14, 2017
  • 0 Likes
  • 40 Views
  • 0 Comments

Είναι ένα ερώτημα που βασανίζει αρκετά χρόνια τους επιστήμονες. Για μια εποχή η απάντηση ήταν σαφής και αρνητική. Δεν επιτρέπεται.
    
Από το 2000 και μετά έχει υπάρξει μια στροφή που λέει ότι μια στο τόσο δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ούτε για το ένα ούτε για το άλλο.
    
Για να φωτίσει έστω και λίγο μια από τις δύο πλευρές, η Loubaba Mamluk, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, συγκέντρωσε με την ομάδα της όλες τις έρευνες που έχουν γίνει από το 1950 μέχρι σήμερα.
    
Ακριβές συμπέρασμα δεν εξήχθη, αλλά υπάρχει μια κατεύθυνση προς την αρνητική απάντηση. Ότι δηλαδή έστω και το περιστασιακό αλκοόλ – όπου περιστασιακό εννοούμε ένα ποτό κάθε 10-15 μέρες – μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο έμβρυο και είτε να δυσκολέψει τη γέννα είτε ακόμα και να του αφήσει «κουσούρι» μόλις γεννηθεί.
    
Η οποιαδήποτε ποσότητα αλκοόλ περνάει στο έμβρυο μέσω πλακούντα, μπορεί να εμποδίσει τα όργανα να αναπτυχθούν. Ο λόγος που δεν μπορεί να βγει ποτέ γενική οδηγία με ακρίβεια είναι ότι κάθε εγκυμονούσα είναι διαφορετική, κάθε κύηση διαφέρει.
    
Οπότε είναι καλύτερο να μην πιεις και να χεις το κεφάλι σου ήσυχο, παρά να πιεις και να πάρεις, έστω και μικρό, ρίσκο.
    
Πηγή: Webmd.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: