Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η ΑΔΕΔΥ ανησυχεί… για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ
Η ΑΔΕΔΥ ανησυχεί… για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ

Η ΑΔΕΔΥ ανησυχεί… για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ

  • June 10, 2012
  • 0 Likes
  • 458 Views
  • 0 Comments

Τα σοβαρά λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της συνάντησης του διοικητή του Γεράσιμου Βουδούρη και του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ τάχθηκε υπέρ ενός νέου «μοντέλου χρηματοδότησης». Στο πλαίσιο αυτά υποστήριξε το διαχωρισμό των εισφορών που δίνονται μεταξύ του κλάδου υγείας και του κλάδου σύνταξης, ώστε τα ταμεία που υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ και εισπράττουν για λογαριασμό του τις εισφορές να μην τις παρακρατούν. Η βασική όμως πρόταση του κ. Βουδούρη αφορά τη σύναψη δανείου ύψους 1 δισ. ευρώ από την Ένωση Τραπεζών, έναντι των εισφορών των εργαζομένων.

Επιπρόσθετα τονίστηκαν τα προβλήματα που αφορούν τους ασφαλισμένους τόσο εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί αρκετά σημεία του αλλά και εξαιτίας της έλλειψης γιατρών διάφορων ειδικοτήτων. Σημειώνεται ότι ενώ απαιτούνται 22.000 γιατροί –σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού– αυτή τη στιγμή εργάζονται για τον ΕΟΠΥΥ μόνο 11.000.

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης αποπληρωμής των δαπανών υγείας 1,5 εκατομμυρίου ασφαλισμένων (του ΟΠΑΔ), οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί έως σήμερα καμία από τις δαπάνες υγείας που έχουν υποβάλει τα έτη 2011-2012.   

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline