Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ΕΟΔΥ: Απαράδεκτη η επίθεση υπαλλήλου μας κατά της Αθηνάς Λινού μέσω Facebook
ΕΟΔΥ: Απαράδεκτη η επίθεση υπαλλήλου μας κατά της Αθηνάς Λινού μέσω Facebook

ΕΟΔΥ: Απαράδεκτη η επίθεση υπαλλήλου μας κατά της Αθηνάς Λινού μέσω Facebook

  • November 12, 2021
  • 0 Likes
  • 32 Views
  • 0 Comments

Ανακοίνωση σχετικά με ανάρτηση στο Facebook από γιατρό-υπάλληλο του ΕΟΔΥ, μέσω της οποίας έκανε έντονη επίθεση κατά της Αθηνάς Λινού εξέδωσε ο Οργανισμός.

Ο εν λόγω ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος και διευθυντής Απόκρισης του ΕΟΔΥ, με δημόσια ανάρτησή του στα social media, εξαπέλυε «πυρά» εναντίον της καθηγήτριας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, σημειώνοντας ότι έχει συνταξιοδοτηθεί και δεν έχει ειδικότητα στην επιδημιολογία λοιμωδών νοσημάτων.

Μάλιστα, ανέφερε πως «όσα είπε περί λιγότερων νεκρών αν είχαμε πάρει μέτρα στα ΜΜΜ είναι μια απαράδεκτη σαχλαμάρα επικοινωνιακού τύπου» και πως η κυρία Λινού «ήταν υποψήφια σε εθνικές εκλογές με παράταξη της αντιπολίτευσης», χρεώνοντας πολιτικά κριτήρια στα όσα λέει.

Η ανάρτηση που στη συνέχεια διαγράφηκε, φέρεται να ανέφερε:

«Για την ενημέρωση του κοινού αναφέρω πως η κ. Λινού ΔΕΝ είναι καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και αρκετά χρόνια και ΔΕΝ έγινε ομότιμη καθηγήτρια. Επίσης όταν ήταν καθηγήτρια το γνωστικό της αντικείμενο ήταν τα χρόνια και επαγγελματικά νοσήματα και ΟΧΙ η επιδημιολογία λοιμωδών νοσημάτων. Επίσης ήταν υποψήφια σε εθνικές εκλογές με παράταξη της αντιπολίτευσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα αυτά καταλαβαίνει κανείς πως οι 3.000 θάνατοι που θα γλιτώναμε από τα ΜΜΜ, είναι μια αναπόδεικτη σαχλαμάρα επικοινωνιακού τύπου και όχι επιστημονική πραγματικότητα.

Ας δημοσιοποιήσει τα εργαλεία που χρησιμοποίησε, τη μεθοδολογία και γενικώς τα δεδομένα στα οποία βασίστηκε. Χρειάζεται να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας χωρίζουν».

Η επίσημη θέση του ΕΟΔΥ

«Με αφορμή φερόμενη ανάρτηση του Διευθυντή Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ στις 09.11.2021 σε λογαριασμό που διατηρεί σε μέσον κοινωνικής δικτύωσης και την “κριτική” που φέρεται να άσκησε ο τελευταίος σε άλλη συνάδελφο επιστήμονα, επισημαίνονται τα εξής:

Μεταξύ των σκοπών του ΕΟΔΥ συγκαταλέγονται η ενημέρωση του κοινού για την προφύλαξη από τα λοιμώδη νοσήματα, η παροχή υπηρεσιών που συμβάλλουν στην προστασία και βελτίωση της υγείας, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των απειλών από μεταδοτικά νοσήματα, μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των κινδύνων, αναφοράς και κατάθεσης επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων και μέτρων παρέμβασης.

Δεδομένου ότι ο Φορέας εκπροσωπείται ρητά από το Διοικητικό του Συμβούλιο, του οποίου Προΐσταται ο Πρόεδρος και στον οποίον – μάλιστα – υπάγεται απευθείας κατά νόμο η παραπάνω Διεύθυνση, καθίσταται αυτονόητο ότι οι προαναφερθέντες σκοποί δημοσίου συμφέροντος, εξυπηρετούνται συντονισμένα και αποκλειστικά μέσω εξουσιοδοτημένης δράσης των οργάνων του ΕΟΔΥ.

Αντιθέτως, κάθε τυχόν, ανομιμοποίητη δημόσια παρέμβαση – ή άλλη ενέργεια – φυσικού προσώπου που σχετίζεται υπαλληλικά με τον ΕΟΔΥ, πέραν του ότι de facto χαρακτηρίζει και αφορά αποκλειστικά στον ίδιο, θα υπόκειται κατά περίπτωση και στον προβλεπόμενο υπηρεσιακό έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση συμπεριφορές που δεν συνάδουν τόσο με το ρόλο ενός δημόσιου λειτουργού, όσο και με τις αρχές του Οργανισμού και της Διοίκησής του, δεν είναι ανεκτές».

ΑΠΕ-ΜΠΕ  • Μοιραστείτε: