Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Βακτήρια του εντέρου και θεραπείες παχυσαρκίας
Βακτήρια του εντέρου και θεραπείες παχυσαρκίας

Βακτήρια του εντέρου και θεραπείες παχυσαρκίας

  • September 30, 2013
  • 0 Likes
  • 80 Views
  • 0 Comments

altΣύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Communications, ένα φάρμακο το οποίο φαίνεται ότι επιδρά σε συγκεκριμένα βακτήρια του εντέρου των ποντικών, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση, η οποία τελικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για την παχυσαρκία και το διαβήτη, στους ανθρώπους.

Ποντίκια, τα οποία είχαν υποβληθεί σε διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, και στα οποία χορηγήθηκε tempol, ένα φάρμακο αντιοξειδωτικό το οποίο ίσως βοηθά τους ανθρώπους από τα αποτελέσματα της ακτινοβολίας, ήταν σημαντικά λιγότερο παχύσαρκα από εκείνα τα οποία δεν έλαβαν το φάρμακο, σύμφωνα με τον Καθηγητή της Μοριακής Τοξικολογίας Andrew Patterson.

alt

“Τα δύο ενδιαφέροντα ευρήματα είναι ότι, τα ποντίκια τα οποία έλαβαν tempol, δεν πήραν τόσο πολύ βάρος και ότι το tempol κατά κάποιο τρόπο είχε μια επίδραση επάνω στο σύνολο των μικροβίων του εντέρου αυτών των ποντικών. Ουσιαστικά, ελπίζουμε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα γραμμή θεραπευτικής αντιμετώπισης για την παχυσαρκία και το διαβήτη”.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline