Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Εμβόλιο κορονοϊού και γρίπης: Οι διευκρινίσεις Μαγιορκίνη για το ποιο πρέπει να προηγείται
Εμβόλιο κορονοϊού και γρίπης: Οι διευκρινίσεις Μαγιορκίνη για το ποιο πρέπει να προηγείται

Εμβόλιο κορονοϊού και γρίπης: Οι διευκρινίσεις Μαγιορκίνη για το ποιο πρέπει να προηγείται

  • November 12, 2021
  • 0 Likes
  • 42 Views
  • 0 Comments

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το εμβόλιο του κορονοϊού και εκείνο της γρίπης, έπειτα από τη χθεσινή του ανάρτηση που αφορούσε τους κανόνες για τον προγραμματισμό των ραντεβού.

Συγκεκριμένα το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, ξεκαθάρισε πως πρόκειται για σύσταση και όχι για αντένδειξη ότι θα πρέπει να προηγείται το εμβόλιο του κορονοϊού από εκείνο της γρίπης και εξήγησε τον λόγο.

Συγκεκριμένα ο Γκίκας Μαγιορκίνης έγραψε στο Facebook: «Σχετικά με το χρονικό διάστημα μεταξύ εμβολίου της γρίπης και COVID-19 επειδή έχει δημιουργηθεί μία παρανόηση. Πρόκειται για απλή σύσταση εάν και εφόσον υπάρχει ευκολία στον προγραμματισμό και όχι για ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗ.

Το χρονικό αυτό διάστημα δεν αποτελεί ΑΝΤΕΝΔEIΞΗ, δηλαδή δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί το προγραμματισμένο εμβόλιο COVID-19 εξαιτίας προηγούμενου εμβολίου γρίπης ή το αντίθετο ή αν δεν ταιριάζει στον προγραμματισμό σας να καθυστερήσετε την οποιαδήποτε δόση του COVID-19. Σε αυτό είναι ξεκάθαρες όλες οι οδηγίες που έχει βγάλει η επιτροπή εμβολιασμών και δεν υπάρχει καμία αντίθεση σε αυτό. Τα εμβόλια συνδυάζονται σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μεταξύ τους.

Η ανάγκη για άμεσο εμβολιασμό οποιασδήποτε δόσης COVID-19 υπερτερεί της οποιασδήποτε πιθανής μικρής βελτίωσης στην αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει ένας προγραμματισμός με βάση το προφίλ των ιντερφερονών.

Μα απλά λόγια σπεύδουμε να κάνουμε το εμβόλιο της COVID-19!».

ΑΠΕ-ΜΠΕ  • Μοιραστείτε: