Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Εμβόλιο Pfizer: Τρίτη δόση προσφέρει «ισχυρή προστασία»
Εμβόλιο Pfizer: Τρίτη δόση προσφέρει «ισχυρή προστασία»

Εμβόλιο Pfizer: Τρίτη δόση προσφέρει «ισχυρή προστασία»

  • July 29, 2021
  • 0 Likes
  • 80 Views
  • 0 Comments

Μια τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 μπορεί να προσφέρει «ισχυρή» προστασία κατά της μετάλλαξης Delta – πέρα από την προστασία που προσφέρουν οι δύο δόσεις-, υποστηρίζουν νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Pfizer.

Τα στοιχεία, τα οποία αναρτήθηκαν online, σύμφωνα με το CNN, δείχνουν ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων έναντι της μετάλλαξης Delta αυξάνονται μετά από μια τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Τα στοιχεία δεν έχουν εξεταστεί από ανεξάρτητους ερευνητές ή δημοσιευτεί σε ιατρική επιθεώρηση ακόμη.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν τα ενισχυμένα επίπεδα αντισωμάτων σχετίζονται πράγματι με καλύτερη προστασία ή αν αυτή η έξτρα προστασία είναι απαραίτητη, σημειώνει το δημοσίευμα. Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) λένε ότι τα εμβόλια που υπάρχουν σήμερα προστατεύουν και κατά των κοινών μεταλλάξεων.

Ο Dr. Mikael Dolsten, ο οποίος ηγείται της έρευνας στην Pfizer, χαρακτήρισε τα νέα στοιχεία για μια τρίτη δόση του εμβολίου «ενθαρρυντικά».

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων είναι πολύ υψηλότερα και κατά του αρχικού κορονοϊού αλλά και έναντι της μετάλλαξης Beta, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, μετά από μια τρίτη δόση.

Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη στον online server medrxiv.org, αναφέροντας πως η μελέτη περιλαμβάνει 44.000 εθελοντές από όλο τον κόσμο.

  • Μοιραστείτε: