Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Εμβολιασμός παιδιών: «Θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό παιδιών από 15 έως 17 ετών»
Εμβολιασμός παιδιών: «Θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό παιδιών από 15 έως 17 ετών»

Εμβολιασμός παιδιών: «Θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό παιδιών από 15 έως 17 ετών»

  • July 1, 2021
  • 0 Likes
  • 71 Views
  • 0 Comments

Ψηλά στη λίστα της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού βρίσκεται ο εμβολιασμός των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών κι έτσι το πλάνο φαίνεται πως έχει μπει στην τελική ευθεία. Μάλιστα, η Βάνα Παπαευαγγέλου προανήγγειλε εξελίξεις και μάλιστα άμεσα.

Η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε πως οι ειδικοί θα εισηγηθούν άμεσα τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 15-17 ετών. «Υπάρχει η σκέψη να εισηγηθούμε τον εμβολιασμό των παιδιών 15 με 17. Μέχρι στιγμής είχαμε τους εφήβους άνω των 18. Θα το εισηγηθούμε, είμαστε στις τελικές συζητήσεις για τη διαμόρφωση της εισήγησης» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν τον ιό όσο αυξάνει η ηλικία, ειδικά μετά τα 12 έτη αυξάνει και η πιθανότητα μετάδοσης σχετίζεται και με το πόσο συμπτωματικά είναι», εξήγησε.

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 με 16, ενώ το εμβόλιο της Pfizer έχει εγκριθεί από πέρυσι για την ηλικία άνω των 16. «Προφανώς δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός» σημείωσε πάντως.

  • Μοιραστείτε: