Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Έξι χρόνια λειτουργίας για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ
Έξι χρόνια λειτουργίας για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ

Έξι χρόνια λειτουργίας για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ

  • April 10, 2018
  • 0 Likes
  • 23 Views
  • 0 Comments

Έξι χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον συνάνθρωπο έκλεισε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), το οποίο αποτελεί «πρότυπη δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και δωρεάν χορήγησης φαρμάκων σε οικονομικά αδύναμους ασθενείς».
    
Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΣΑ, περισσότεροι από 69 εθελοντές γιατροί, 23 ειδικοτήτων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ιατρείο, με εβδομαδιαία παρουσία, καθώς και 200 εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί και ιδιωτικά εργαστήρια. Συνολικά, στα έξι χρόνια λειτουργίας του Ιατρείου έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 55.000 ιατρικές επισκέψεις. Καθημερινά περίπου 100 ασθενείς περνούν το κατώφλι του, ενώ χορηγούνται 300-500 φάρμακα ανά ημέρα. Επιπλέον, το τελευταίο χρονικό διάστημα, το Ιατρείο στηρίζει τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων, παρέχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους δεκάδες πρόσφυγες που το επισκέπτονται.
    
«Οι εθελοντές γιατροί και φαρμακοποιοί διεκπεραιώνουν μεγάλο όγκο εργασίας, συμμετέχοντας σε δράσεις για τη συλλογή φαρμάκων και φροντίζοντας στη συνέχεια την κατηγοριοποίηση και ταχτοποίησή τους. Παράλληλα, ετοιμάζουν αποστολές φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, σε Αγροτικά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας, Προνοιακά Ιδρύματα, Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων κ.λπ.» αναφέρει ο ΙΣΑ, ενώ ειδικά ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γ. Πατούλης, σημειώνει:
    
«Δημιουργήσαμε, χάρη στην ευαισθησία, στο πλεόνασμα ανθρωπιάς και στην αλληλεγγύη των δεκάδων εθελοντών μας, μια πρότυπη κοινωνική δομή για να διασφαλίσουμε στους ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση ότι θα βρουν τον γιατρό τους και θα πάρουν τα φάρμακά τους».
    
Από την πλευρά της, η υπεύθυνη του Ιατρείου, Ελένη Μελιάδου, τονίζει: «Για εμάς ο κάθε ασθενής που επισκέπτεται το Ιατρείο είναι πάνω από όλα άνθρωπος. Η αντιμετώπιση είναι εξατομικευμένη, ανάλογα με τις ανάγκες τού κάθε ασθενή που προσπαθούν να καλύψουν οι εθελοντές του Ιατρείου».
    
Το Ιατρείο αριθμεί 20 παραρτήματα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα. Στα χρόνια της λειτουργίας του έχει πραγματοποιήσει 30 οδοιπορικά Υγείας σε ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας. Στηρίζει 22 δήμους της χώρας, με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, και συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα.
    
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: