Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Εξαδάκτυλος: Όλοι οι ανεμβολίαστοι άνω των 50, θα αρρωστήσουν-121 κρούσματα της Δ’
Εξαδάκτυλος: Όλοι οι ανεμβολίαστοι άνω των 50, θα αρρωστήσουν-121 κρούσματα της Δ’

Εξαδάκτυλος: Όλοι οι ανεμβολίαστοι άνω των 50, θα αρρωστήσουν-121 κρούσματα της Δ’

  • July 13, 2021
  • 0 Likes
  • 61 Views
  • 0 Comments

«Έχουν ταυτοποιηθεί 121 κρούσματα μετάλλαξης Δ είναι θέμα χρόνου αυτή να κυριαρχήσει αν δεν συμβαίνει ήδη», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Για να είναι αποτελεσματικά τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να είναι μαζικά, αυστηρά και θα χρειαστούν χρόνο να αποδώσουν, δεδομένου ότι βλέπουμε αριθμούς πάνω από 2.000 κρούσματα» εξήγησε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε:

«Την αύξηση αυτή την περιμέναμε αργότερα, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι τα πράγματα κινούνται γρήγορα. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να ανησυχούν γιατί θα αναμετρηθούν με την ασθένεια, την ώρα που η κοινωνία είναι ανοιχτή. Υπάρχουν 600.000 άνω των 50 που είναι ανεμβολίαστοι και είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας και αυτοί θα αρρωστήσουν όλοι. Ο μόνος δρόμος είναι ο εμβολιασμός, να προλάβουν να αποκτήσουν ανοσία, γιατί θα προκύψουν θάνατοι» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Σε σχέση με περιπτώσεις μοναχών και ιερέων που δηλώνουν αρνητές των εμβολίων, ο κ. Εξαδάκτυλος, υπενθύμισε ότι «ο Πατριάρχης, ο Πάπας, ο Αρχιεπίσκοπος, εμβολιάστηκαν. Να συμπεριφέρονται και οι ιερείς, όπως οι ηγεσίες τους και να μη βλέπουν οράματα και δημιουργούν προβλήματα στους ανθρώπους που τους ακούν και ακολουθούν» υπογράμμισε.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο επιβολής νέων lockdown ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου διατύπωσε το ερώτημα, πώς θα πει κανείς στους 1.800.000 πολίτες άνω των 50 που εμβολιάστηκαν «σταματήστε τη ζωή σας γιατί το ένα τέταρτο της ίδιας ηλικιακής ομάδας δεν αποφασίζει για τους δικούς του λόγους, να κάνει αυτό που κάνατε εσείς;».

Εκτίμησε ότι είναι πολύ δύσκολο να ξανασταματήσει η κοινωνία, γι’ αυτό και πρέπει να εμβολιαστούν.

Τέλος, κάλεσε και τους εργαζομένους στον τουρισμό και στην εστίαση να εμβολιαστούν, σημειώνοντας ότι έτσι θα προφυλάξουν τις δουλειές τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Μοιραστείτε: