Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Είμαστε ακόμα Νεάντερταλ: Ο ρόλος των γονιδίων τους σήμερα
Είμαστε ακόμα Νεάντερταλ: Ο ρόλος των γονιδίων τους σήμερα

Είμαστε ακόμα Νεάντερταλ: Ο ρόλος των γονιδίων τους σήμερα

  • October 20, 2017
  • 0 Likes
  • 17 Views
  • 0 Comments

Είναι το πρώτο είδος ανθρώπου που έχει εντοπιστεί στην Ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης. 400 με 40 χιλιάδες χρόνια πίσω τοποθετείται η πρώτη τους εμφάνιση στη Γη.
    
Αλλά το πιο πιθανό είναι να υπήρχαν και μερικές χιλιάδες πιο πριν. Από τότε εξελίχθηκαν σε διάφορες μορφές, για να φτάσουμε στα τελευταία 500-600 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι ως αυθεντική ύπαρξη ο Homo Neanderthal απέχει από εμάς κάμποσες χιλιάδες χρόνια, το DNA του καταφέρνει να επηρεάζει ως και σήμερα τους ανθρώπους.
    
Αυτό τουλάχιστον ανακάλυψε μια έρευνα που έγινε σε 112.000 εγγεγραμμένους στην Biobank, μια βρετανική τράπεζα DNA, με τον Michael Dannemann, βιολόγο καθηγητή στο Ινστιτούτο Εξελικτικής Ανθρωπολογίας της Λειψίας να ηγείται της έρευνας.
    
Ο Dannemann και η ομάδα του εξέτασαν το χρώμα του δέρματος, χρώμα μαλλιών, υπνικές συνήθειες, καπνικές συνήθειες και διατροφικές  συνήθειες των 112.000 ατόμων και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εναπομείναν DNA των Νεάντερταλ είναι αιτία για μερικές ασθένειες όπως η κατάθλιψη, η παχυσαρκία, ο εθισμός στη νικοτίνη και τα καρδιακά εμφράγματα.
    
Πέρα από τις νόσους, οι Νεάντερταλ επηρεάζουν κατά πως φαίνεται και χαρακτηριστικά της εξωτερικής εμφάνισης, όπως τα μαλλιά ή την τάση του δέρματος να μαυρίζει πιο εύκολα ή πιο δύσκολα στην ηλιακή έκθεση.
    
Αυτή η έρευνα δεν έρχεται μόνο να δώσει γέφυρες επαφής με τους Νέαντερταλ, αλλά και να δώσει νέα ευρήματα γύρω από το πως μπορεί να έμοιαζαν ως σύνολο πληθυσμού.
    
Πηγή: HuffingtonPost.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: