Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Άμεση ανάκληση βιολογικού ριζότου από τον ΕΦΕΤ
Άμεση ανάκληση βιολογικού ριζότου από τον ΕΦΕΤ

Άμεση ανάκληση βιολογικού ριζότου από τον ΕΦΕΤ

  • April 29, 2011
  • 0 Likes
  • 117 Views
  • 0 Comments

Την άμεση ανάκληση/απόσυρση από την ελληνική επιχείρηση “ERBORA Βιολογικά Προϊόντα ΕΠΕ” προϊόντος, με την εμπορική επωνυμία “Ριζότο χωριάτικο BIO 400 gr“, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ενώ τόνισε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές, για τη διακίνηση μείγματος, που περιέχει φακή βιολογικής γεωργίας, τουρκικής προέλευσης, στην οποία παρατηρήθηκε υπέρβαση των μέγιστων υπολειπομένων ορίων (MRLs), ως προς τη φυτοπροστατευτική ουσία glyphosate.

Πρόκειται για προϊόν, το οποίο περιέχει μείγμα ρυζιού, μπιζελιού και φακής βιολογικής γεωργίας, τουρκικής προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία “Ριζότο χωριάτικο ΒΙΟ 400 gr“, σε πλαστική συσκευασία (σακουλάκια) των 400 g, με ημερομηνίες λήξης 14/05/2012 και 06/12/2012.

Το συγκεκριμένο προϊόν διακινήθηκε, μέσω Ιταλίας, στην ελληνική επιχείρηση “ERBORA Βιολογικά Προϊόντα ΕΠΕ“, σε συνολική ποσότητα 192 τεμαχίων (76,8 kg).

Ο ΕΦΕΤ συστήνει στους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline