Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Στους 95 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα στη Γουινέα
Στους 95 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα στη Γουινέα

Στους 95 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα στη Γουινέα

  • April 9, 2014
  • 0 Likes
  • 15 Views
  • 0 Comments

altΣτους 95 ανέρχονται οι θάνατοι που σχετίζονται με τον ιό Έμπολα στη Γουινέα από τον περασμένο Ιανουάριο, σε σύνολο 151 καταγεγραμμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υγειονομικές Αρχές της Γουινέας και η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Για τους 52 από τους 95 θανάτους έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ότι οφείλονταν στον ιό, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της χώρας. Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχει προειδοποιήσει για το ξέσπασμα μιας άνευ προηγουμένου επιδημίας σε μια φτωχή περιοχή με ελλιπείς υπηρεσίες υγείας.

Εν τω μεταξύ, οι εξετάσεις που έγιναν στο δείγμα αίματος που είχε ληφθεί από ένα 12χρονο κορίτσι στη Γκάνα, για το οποίο υπήρχε η υποψία ότι πέθανε από Έμπολα, έδειξαν ότι δεν είχε προσβληθεί από τον θανατηφόρο αυτό ιό, δήλωσε η υπουργός Υγείας της χώρας Σέρι Αϊτε.

alt

Στην αναφορά του αρμόδιου ινστιτούτου «αναφέρεται κατηγορηματικά ότι τα δείγματα αίματος που εξετάστηκαν ήταν αρνητικά στον ιό Έμπολα και επίσης αρνητικά σε οποιαδήποτε άλλη κοινή μορφή ιογενούς πυρετού», πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Το κοριτσάκι αυτό θεωρείτο προηγουμένως το πρώτο ύποπτο κρούσμα του ιού Εμπολα στην Γκάνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline