Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Δύο σημαντικά ‘όπλα’ στην αντιμετώπιση του διαβήτη
Δύο σημαντικά ‘όπλα’ στην αντιμετώπιση του διαβήτη

Δύο σημαντικά ‘όπλα’ στην αντιμετώπιση του διαβήτη

  • October 20, 2017
  • 0 Likes
  • 26 Views
  • 0 Comments

Όσο ο κόσμος εξελίσσεται και η τεχνολογία προχωράει, τόσο πολλά από τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου θα βρίσκουν τη λύση τους ή έστω την πολύ πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση τους.
    
Ο διαβήτης είναι μια τέτοια περίπτωση και στη σημερινή εποχή υπάρχουν δύο αξιόπιστες λύσεις για να μπορέσει ο πάσχων να διατηρήσει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα του σταθερά.
    
Για εκείνους που έχουν διαβήτη της μορφής 2, η ινσουλίνη ήταν και είναι ένα εργαλείο ώστε να σταθεροποιείται το σάκχαρο. Τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια νέα μορφή ινσουλίνης, που έφτιαξε η Novo Nordisk, η οποία επιδρά πολύ πιο γρήγορα από κάθε προηγούμενη μορφή.
    
Το λεγόμενο Fiasp διατηρεί τα επίπεδα στο επιθυμητό σημείο μετά από κατανάλωση γεύματος με υδατάνθρακες. Πώς το κάνει; Εισχωρεί νιασιναμίδη, δηλαδή βιταμίνη B3, με αποτέλεσμα να ξεκινάει η δράση δύο φορές πιο γρήγορα και μέσα σε τρία λεπτά να υπάρχει σωστή τιμή στο σάκχαρο.
    
Ο έτερος σύμμαχος κατά του διαβήτη είναι το FreeStyle Libre Flash. Πρόκειται για μια συσκευή που υπάρχει στην Ευρώπη από το 2014 και προσφάτως αναπτύχθηκε και στην Αμερική.
    
Είναι μια αυτοκόλλητη συσκευή που περιλαμβάνει καθετήρα και ένα μικρό scanner. Τοποθετείται στο μπράτσο για 10 μέρες και κάνει καθημερινά καταμέτρηση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.
    
Το FreeStyle Libre Flash ενδείκνυται κυρίως για άτομα με διαβήτη της μορφής 1.
    
Πηγή: Npr.org
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: