Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία τραυματιών από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης
Δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία τραυματιών από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία τραυματιών από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

  • July 27, 2018
  • 0 Likes
  • 39 Views
  • 0 Comments

Τη δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία τουλάχιστον 11 τραυματιών-εγκαυματιών από τις πυρκαγιές της Αττικής προτίθεται να αναλάβει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), σε συνεργασία με τέσσερα ιδιωτικά νοσοκομεία της πόλης και συγκεκριμένα τα “Ιατρικό Διαβαλκανικό”, “Κυανούς Σταυρός”, “Άγιος Λουκάς” και “Γενική Κλινική”.
    
Επισημαίνει παράλληλα ότι τουλάχιστον 12 ειδικοί γιατροί-εθελοντές είναι έτοιμοι να μεταβούν επιτόπου στις πληγείσες περιοχές, ώστε να συνδράμουν το έργο των συναδέλφων τους.
    
“Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτίθεται να αναλάβει -μαζί με τα τέσσερα ιδιωτικά νοσοκομεία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας- την περίθαλψη και τη νοσηλεία για ένδεκα θύματα της πύρινης λαίλαπας κι αν υπάρξει ανάγκη και για άλλους. Ταυτόχρονα είμαστε έτοιμοι -και στη διάθεση των συναρμοδίων φορέων- να στείλουμε ομάδα δώδεκα, τουλάχιστον, χειρουργών, αναισθησιολόγων και πλαστικών χειρουργών, ώστε να βοηθήσουμε άμεσα στο έργο των συναδέλφων των νοσοκομείων της Αττικής” είπε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος ευχαρίστησε παράλληλα τους γιατρούς – εθελοντές του ΙΣΘ και τα ιδιωτικά νοσοκομεία που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου.
    
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, επισήμανε: “οι γιατροί της Θεσσαλονίκης έχουμε συγκλονισθεί από το μέγεθος της εθνικής τραγωδίας και θα είμαστε επί ποδός για ότι χρειαστεί. Ως επιστήμονες της ζωής και της υγείας, ξέρουμε ότι το εθνικό πένθος κρατάει λίγες ημέρες, αλλά το προσωπικό και οικογενειακό για πάντα…”
    
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: