Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Drunkorexia: Η μορφή ανορεξίας που… προκαλούν οι νέες γυναίκες
Drunkorexia: Η μορφή ανορεξίας που… προκαλούν οι νέες γυναίκες

Drunkorexia: Η μορφή ανορεξίας που… προκαλούν οι νέες γυναίκες

  • October 19, 2017
  • 0 Likes
  • 18 Views
  • 0 Comments

Όταν είσαι νέος νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα, δίχως επιπτώσεις. Σε κάποιες χώρες του κόσμου αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο.
    
Στη Βρετανία για παράδειγμα οι νεαρές κοπέλες μπορεί να κυκλοφορούν χωρίς μπουφάν ή έστω ζακέτα στους 2 βαθμούς ή μπορεί να μην τρώνε γιατί προτιμούν να διατηρήσουν ελεύθερο χώρο στο στομάχι τους για άλλες συνήθειες.
    
Drunkorexia είναι μια μορφή ηθελημένης ανορεξίας. Δεν πρόκειται δηλαδή για την κλασσική ανορεξία όπου το άτομο μπορεί να αντιληφθεί το πρόβλημα, αλλά να αδυνατεί να το αντιμετωπίσει.
    
Στην drunkorexia, δηλαδή την ανορεξία του μεθυσιού, οι κοπέλες τρώνε λιγότερα γεύματα, ει δυνατόν και κανένα ολοκληρωμένο, ώστε να πάρουν τις υπόλοιπες θερμίδες που χρειάζονται με το αλκοόλ.
    
Σε έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας σε 137 φοιτήτριες, το 60% επιδεικνύει τέτοιες τάσεις ή είναι εντός του φάσματος. Και, παρά το μικρό δείγμα, μιλάμε για ένα ποσοστό που δεν θα ήταν υπερβολικό να αναχθεί σε μεγαλύτερες πληθυσμιακές μάζες, αλλά και σε πολλές χώρες της δύσης.
    
Τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από μια τέτοια τακτική είναι πολλά και πολυεπίπεδα. Στο σώμα προφανώς, όπου η τοξικότητα του ποτού διπλασιάζεται σε άδειο στομάχι, στην ψυχολογία και στην πνευματική υγεία, αφού από ένα σημείο και μετά το να είσαι skinny γίνεται ψύχωση.
    
Πηγή: Independent.co.uk
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: