Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Νέα μεγάλη συλλογή φαρμάκων στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών
Νέα μεγάλη συλλογή φαρμάκων στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών

Νέα μεγάλη συλλογή φαρμάκων στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών

  • March 17, 2014
  • 0 Likes
  • 12 Views
  • 0 Comments

altΠραγματικά συγκινητική ήταν το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 η προσέλευση του κόσμου στην ενορία του Αγίου Νικολάου Αχαρνών για τη συγκέντρωση φαρμάκων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ στα πλαίσια της δράσης του «Όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία».

20 σάκοι με φάρμακα και δύο μεγάλα ψυγεία με φαρμακευτικά coolchain προϊόντα ήταν ο απολογισμός της δράσης στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου, καθώς η προσφορά του κόσμου σε ακριβά φάρμακα αλλά και αναλώσιμα ήταν πολύ μεγάλη.

Τα φάρμακα μετεφέρθησαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για να ακολουθήσει εκεί η διαλογή και κατηγοριοποίησή τους. Πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τις χρόνιες αγωγές και τη θεραπεία φροντίδα πολλών ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Εδώ και 2 χρόνια, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Φιλανθρωπικός οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο ΣΚΑΙ ξεκίνησαν μαζί αυτή την πανανθρώπινη δράση, καλώντας όλους τους πολίτες της Αθήνας να προσφέρουν, από το περίσσευμα τους το φάρμακο εκείνο που θα σώσει τον ανασφάλιστο συνάνθρωπό τους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Παράλληλα, επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ίδρυσαν κοινωνικά φαρμακεία, στα οποία μετέδωσαν την τεχνογνωσία του Κοινωνικού Φαρμακείου του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και τα οποία, τα τροφοδότησαν με την προσφορά και την αμέριστη συμπαράσταση χιλιάδων ανώνυμων πολιτών.

alt

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής αποτελεί την Πρότυπη και Πρώτη Αδειοδοτημένη Μονάδα Περίθαλψης Ανασφάλιστων Πολιτών που εδώ και 2 χρόνια παρέχει ιατροφαρμακευτική φροντίδα με 300 εθελοντές γιατρούς 23 ειδικοτήτων.

Τηλέφωνο επικοινωνίας και ραντεβού: 2130117390 και 2103847374

Ώρες λειτουργίας Ιατρείου 9πμ – 5μμ Δευτέρα έως Παρασκευή

Ώρες λειτουργίας Φαρμακείου: Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός Τρίτης 9πμ – 12μμ χορήγηση φαρμάκων σε εξωτερικούς ασθενείς και 12μμ-3μμ χορήγηση φαρμάκων σε εξεταζόμενους ασθενείς του Ιατρείου.

Πηγή: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline