Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Πέθανε ο ιατρός που είχε μολυνθεί από τον ιό Έμπολα στην Σιέρα Λεόνε
Πέθανε ο ιατρός που είχε μολυνθεί από τον ιό Έμπολα στην Σιέρα Λεόνε

Πέθανε ο ιατρός που είχε μολυνθεί από τον ιό Έμπολα στην Σιέρα Λεόνε

  • July 30, 2014
  • 0 Likes
  • 28 Views
  • 0 Comments

altΟ επικεφαλής γιατρός του κέντρου αντιμετώπισης του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στην Κενέμα της Σιέρα Λεόνε πέθανε από την ασθένεια αυτή, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες υγείας της χώρας.

“Ο Δρ. Όμαρ Χαν πέθανε στις 2 το μεσημέρι”, ανακοίνωσε ο Δρ. Μπρίμα Κάργκμπο, ο νέος αρχίατρος της υπηρεσίας. Ο Χαν είχε εισαχθεί την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο που διατηρούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην πόλη Καϊλαχούν, αφού οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι είχε μολυνθεί από τον ιό.

Η υπουργός Υγείας Μιάτα Κάργκμπο τον χαρακτήρισε “εθνικό ήρωα” γιατί εδώ και πολλούς μήνες “εργαζόταν δώδεκα ώρες την ημέρα για να σώσει ζωές και έκανε μια απίστευτη θυσία”.

alt

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί 489 κρούσματα της επιδημίας και οι 159 από τους ασθενείς υπέκυψαν. Ο πρόεδρος της χώρας Έρνεστ Κορομά επισκέφθηκε την Κενέμα και το Καϊλαχούν για να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, να συναντηθεί με ασθενείς και με το ιατρικό προσωπικό.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης στη Σιέρα Λεόνε, πολλές οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης έχουν ζητήσει από τον πρόεδρο να μην πάει στην Ουάσινγκτον, για τη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Αφρικής που θα διεξαχθεί εκεί στις 5 και 6 Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline