Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Σαουδική Αραβία: Στους 169 οι νεκροί από τον κορονοϊό MERS
Σαουδική Αραβία: Στους 169 οι νεκροί από τον κορονοϊό MERS

Σαουδική Αραβία: Στους 169 οι νεκροί από τον κορονοϊό MERS

  • May 20, 2014
  • 0 Likes
  • 18 Views
  • 0 Comments

altΈνας άνθρωπος που είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό MERS πέθανε τη Δευτέρα στη Σαουδική Αραβία, ανεβάζοντας σε 169 τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της ασθένειας στη χώρα το 2012. Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας τα ξημερώματα, το τελευταίο θύμα είναι ένας 59χρονος στην πόλη Ταέφ στα δυτικά της χώρας.

Την Τετάρτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αποφάσισε να μην κηρύξει “κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο” ελλείψει αδιάσειστων αποδείξεων για την μετάδοση του ΜΕRS από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο κορονοϊός MERS θεωρείται ένας πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μεταδοτικός εξάδελφος του ιού που είναι υπεύθυνος για το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και προκάλεσε το 2003 τον θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπων σε διεθνές επίπεδο.

alt

Όπως και το SARS, προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού και οι ασθενείς παρουσιάζουν πυρετό, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα και συχνά προκαλεί -μοιραία- πνευμονία.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τον SARS, ο MERS προκαλεί επίσης νεφρική ανεπάρκεια. Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει προληπτική θεραπευτική αγωγή για τον MERS.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline