Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Το ΣτΕ έκρινε ως νόμιμη την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων
Το ΣτΕ έκρινε ως νόμιμη την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων

Το ΣτΕ έκρινε ως νόμιμη την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων

  • June 19, 2014
  • 0 Likes
  • 36 Views
  • 0 Comments

altΗ Ολομέλεια του Συμβούλιου της Επικρατείας, με την υπ΄ αριθμ. 2113/2014 απόφασή της, απέρριψε την προσφυγή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που ζητούσε να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη, η από 30.11.2010 υπουργική απόφαση, η οποία καθιέρωσε την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, σύμφωνα με το νόμο 3868/2010.

Με την επίμαχη υπουργική απόφαση, αλλά και τον εν λόγω νόμο, “καθιερώνεται η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων που ανήκουν στο ΕΣΥ με την επέκταση των εξωτερικών ιατρείων και τη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων πέραν του τακτικού ωραρίου”.

Παράλληλα, καθορίζεται η δαπάνη για τις ιατρικές επισκέψεις, τα χειρουργεία και τις άλλες επεμβατικές πράξεις που πραγματοποιούνται κατά την λειτουργία των νοσοκομείων μετά το ωράριο, ενώ καθορίζεται και η πρόσθετη αμοιβή των γιατρών.

alt

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ επισημαίνεται στην δικαστική απόφαση, ότι η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ δεν θίγουν το υφιστάμενο σύστημα των γενικών εφημεριών των νοσοκομείων.

Ακόμη, αναφέρει η Ολομέλεια, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του νόμου 3868/2010, η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων αποβλέπει στην ενίσχυση του δημοσίου χαρακτήρα της υγείας και στην αναζωογόνηση του ΕΣΥ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline