Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Κορτιζόλη στην έγκυο: Μεταβολές στον εγκέφαλο του παιδιού
Κορτιζόλη στην έγκυο: Μεταβολές στον εγκέφαλο του παιδιού

Κορτιζόλη στην έγκυο: Μεταβολές στον εγκέφαλο του παιδιού

  • November 4, 2013
  • 0 Likes
  • 70 Views
  • 0 Comments

altΣύμφωνα με μια μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Biological Psychiatry, η χορήγηση των φαρμάκων τα οποία ονομάζονται γλυκοκορτικοειδή, και τα οποία χορηγούνται συχνά σε γυναίκες για να επιταχύνουν την ωρίμανση των πνευμόνων του εμβρύου, όταν υπάρχει κίνδυνος για πρόωρο τοκετό, μπορεί να έχει δυσμενή αποτελέσματα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού, και ίσως να συμβάλει σε συναισθηματικά προβλήματα αργότερα στην ζωή.

Για το λόγο αυτό ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Denver, με επικεφαλής την Dr. Elysia Davis, πραγματοποίησαν έρευνα σχετικά με το θέμα αυτό. Από τη μελέτη των αποτελεσμάτων βρέθηκε ότι, τα παιδιά τα οποία είχαν εκτεθεί  σε χορήγηση γλυκοκορτικοειδών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, παρουσίαζαν  σημαντική λέπτυνση του φλοιού του εγκεφάλου τους και, αυτός ο λεπτότερος φλοιός προδιαθέτει για περισσότερα για τα συναισθηματικά προβλήματα.

alt

Όπως τονίζει η Dr. Davis “Η έκθεση του εμβρύου σε χορήγηση αυτών των φαρμάκων, συνοδεύεται με επακόλουθο  για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του, που διαρκούν για τουλάχιστον έξι έως δέκα χρόνια. Αυτές οι νευρολογικές μεταβολές, συνοδεύονται από αυξημένο κίνδυνο για στρες και συναισθηματικά προβλήματα”.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline