Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Νέα μεγάλη συλλογή φαρμάκων στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στο Θησείο
Νέα μεγάλη συλλογή φαρμάκων στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στο Θησείο

Νέα μεγάλη συλλογή φαρμάκων στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στο Θησείο

  • November 25, 2013
  • 0 Likes
  • 24 Views
  • 0 Comments

altΕκατοντάδες πολίτες της Αθήνας αλλά και πολλών επαρχιακών πόλεων που βρέθηκαν το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 στο Θησείο, πέρασαν από την ενορία του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου για να καταθέσουν το φαρμακευτικό τους οβολό και να συνδράμουν στη συλλογή φαρμάκων για τους ανασφάλιστους και εμπερίστατους συμπολίτες τους μέσα από τη δράση του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία».

Τη συγκέντρωση φαρμάκων συνδιοργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για τη στήριξη των αναξιοπαθούντων και άπορων ανασφάλιστων ασθενών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

12 σάκοι με φάρμακα και 1 ψυγείο με ινσουλίνες ήταν ο απολογισμός, ενώ παράλληλα συγκεντρώθηκαν και μεγάλες ποσότητες από περπατούρες, κολοστομίες, ουτηρηροστομίες, και άλλα αναλώσιμα είδη.

Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό μεταφέρθηκαν με όχημα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, και παρελήφθησαν από τους εθελοντές του ιατρείου, για να ακολουθήσει η διαλογή τους.

Στη συγκέντρωση φαρμάκων συμμετείχαν οι ιερείς της ενορίας, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Εύα Αντωνοπούλου, η φαρμακοποιός του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής Α. Παπαπροκοπίου, και οι εθελοντές Ε. Μελιαδου, Κ. Περρέα, Ε. Δασκαλοπούλου, Δ. Νικολακόπουλος και Α. Μαυρομάτης.

alt

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί Δευτέρα ως Παρασκευή 9πμ με 5μμ. Ραντεβού για εξέταση μπορούν να κλείσουν όλοι οι ανασφάλιστοι ασθενείς, τηλεφωνικά ή αυτοπροσώπως, προσκομίζοντας 1) το ληχθέν βιβλιάριο αν υπάρχει, 2) την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την κάρτα ανεργίας τους 3) το ΑΜΚΑ τους και 4) τη φορολογική τους δήλωση. Για πληροφορίες 2103847374.

Παράλληλα, οι ανασφάλιστοι ασθενείς, χωρίς ραντεβού, μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου, βάσει πρόσφατης ιατρικής συνταγής, Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από 9πμ ως 3μμ.

Πηγή: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline