Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Λιβερία: Η επικεφαλής γιατρός έθεσε εαυτόν και συνεργάτες σε καραντίνα
Λιβερία: Η επικεφαλής γιατρός έθεσε εαυτόν και συνεργάτες σε καραντίνα

Λιβερία: Η επικεφαλής γιατρός έθεσε εαυτόν και συνεργάτες σε καραντίνα

  • September 30, 2014
  • 0 Likes
  • 33 Views
  • 0 Comments

alt«Η επικεφαλής γιατρός της Λιβερίας, Μπέρνις Νταν, έθεσε τον εαυτό της και τους συνεργάτες της σε καραντίνα μετά τον θάνατο του αναπληρωτή της από τον ιό Έμπολα», ανακοίνωσε την Δευτέρα η κυβέρνηση της χώρας. Ο αναπληρωτής της Νταν, Ναπόλεον Μπράτγουεϊτ, πέθανε την Πέμπτη.

Έκτοτε η Νταν αποφάσισε να θέσει τον εαυτό της και τους συνεργάτες της σε καραντίνα 21 ημερών, το ανώτατο όριο για την εκκόλαψη του ιού, «σε ένδειξη αυτοπειθαρχίας και ιατρικής ικανότητας», ανέφερε ο υπουργός Ενημέρωσης Άιζακ Τζάκσον.

Πάντως η Νταν δεν έχει προς το παρόν κάποιο σύμπτωμα του ιού Έμπολα. Η Λιβερία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του ιού που μαίνεται από τα τέλη του 2013 στη δυτική Αφρική. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει καταγράψει στη χώρα 3.458 κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.830 θανατηφόρα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της 23ης Σεπτεμβρίου.

alt

Συνολικά έχουν καταγραφεί 6.574 κρούσματα του ιού σε πέντε χώρες της δυτικής Αφρικής, εκ των οποίων τα 3.093 ήταν θανατηφόρα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Στη Μονρόβια «περίπου 50 πτώματα αποτεφρώνονται καθημερινά, όμως εκτιμούμε ότι το 20% με 30% εξ αυτών δεν είχαν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα», γεγονός που ανεβάζει σε 35 με 40 τους νεκρούς από τον ιό καθημερινά μόνο στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, εξήγησε ένας αξιωματούχος του ΠΟΥ ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Είναι μια αργή αύξηση και αφορά αποκλειστικά στις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί επισήμως. Κάποιοι όμως εξακολουθούν να θάβουν τους νεκρούς τους μυστικά, μερικές φορές στους κήπους τους», πρόσθεσε.

Μια στατιστική έρευνα του Ομοσπονδιακού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) αναφέρει ότι μόνο το 40% των κρουσμάτων του ιού Έμπολα καταγράφονται επισήμως στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline