Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων από τον ΕΟΠΥΥ ζητούν οι ιατροί
Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων από τον ΕΟΠΥΥ ζητούν οι ιατροί

Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων από τον ΕΟΠΥΥ ζητούν οι ιατροί

  • January 7, 2013
  • 0 Likes
  • 15 Views
  • 0 Comments

altΤην άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των γιατρών ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), απαιτώντας από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ), εάν έχει χρήματα να τα μοιράσει ισότιμα και με σεβασμό προς τον κάθε ιατρό που παρείχε τις υπηρεσίες του στον Οργανισμό, ενώ αν δεν έχει χρήματα, τότε να μην πληρωθεί κανείς.

«Δεν πάει άλλο αυτή η αδικία» σημειώνει ο ΙΣΑ, αναφέροντας ότι είναι αδιανόητο κάποιοι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ και των Μονάδων του να πληρώνονται στις 14 και στις 29 κάθε μήνα, και κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι να εργάζονται 3 χρόνια απλήρωτοι. «Γιατροί δύο ταχυτήτων δεν υπάρχουν στον ΙΣΑ», τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί κάθε ιατρό μέλος του μέχρι την καθολική αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων 2009-2012.

Όπως σημειώνει ο ΙΣΑ, στους 13 μήνες λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ δεν έχει γίνει καμία σύμβαση σε κανέναν εργαζόμενο γιατρό του, επί 8 μήνες ο Οργανισμός έχει απλήρωτους τους συμβεβλημένους ελευθεροεπαγγελματίες και για 2 χρόνια έχει απλήρωτους χιλιάδες κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς από τα πρότερα ταμεία του. Ο ΙΣΑ εκφράζει την αγωνία των μελών του για την επικείμενη παραγραφή των ληξιπρόθεσμων χρεών, και ήδη, από τον Ιούνιο του 2012 είχε προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες με αποτέλεσμα χιλιάδες ιατροί μέλη του να έχουν ήδη εξάμηνη αναστολή της επικείμενης παραγραφής.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να ορισθεί άμεσα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλομένων μέσα από μία ισότιμη διαδικασία προς όλους τους παρόχους του, και επανασύσταση του ΕΟΠΥΥ μέσα σ’ ένα οργανωμένο πλαίσιο χρηματοροής και λειτουργίας καθώς και τον επανασχεδιασμό του με βάση τις ανάγκες ανά περιφέρεια και πυκνότητα πληθυσμού.

Πηγές: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline