Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ‘Αναπνέω’: Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για τη Χ.Α.Π.
‘Αναπνέω’: Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για τη Χ.Α.Π.

‘Αναπνέω’: Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για τη Χ.Α.Π.

  • May 14, 2014
  • 0 Likes
  • 48 Views
  • 0 Comments

altΗ εκστρατεία «Αναπνέω», αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της Novartis Hellas με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ). Η εκστρατεία στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνιακών ενεργειών στα παραδοσιακά και online μέσα, καθώς και δωρεάν σπιρομετρήσεις σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση σε ακριτικές περιοχές.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται στην Ελλάδα μία ολοκληρωμένη εκστρατεία  ενημέρωσης για τη ΧΑΠ. H καμπάνια «ΑΝΑΠΝΕΩ» έχει απλό, λιτό χαρακτήρα για να ενημερώνει μέσα σε λίγο χρόνο τον ασθενή για τα συμπτώματα, τη φύση και τη σημαντικότητα της ΧΑΠ. Σαν όνομα επιλέχθηκε το «Αναπνέω» γιατί ακριβώς αυτό είναι που λείπει περισσότερο από τους ασθενείς στην καθημερινότητά τους. Ταυτόχρονα όμως το όνομα φέρει και τη νέα, «λυτρωτική» εποχή που χαράζει για τους ασθενείς ΧΑΠ αφού πια η νόσος μπορεί να αντιμετωπιστεί. Σαν σύμβολο της καμπάνιας επιλέχθηκε το αερόστατο. Οπτικά είναι χαρούμενο, αισιόδοξο, συνδέεται άμεσα με τον αέρα, συμβολικά με τον αέρα στους πνεύμονες και έχει μια κίνηση προς τα πάνω που εκφράζει την απογείωση, τη νέα αισιόδοξη εποχή στην αντιμετώπιση της ΧΑΠ.

Ένα από τα οχήματα επικοινωνίας της εκστρατείας είναι και το TVC, που προβάλλεται και ως κοινωνικό μήνυμα και το οποίο είναι διαθέσιμο από εδώ: http://youtu.be/ld75lNE1jGg  

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι μία νόσος των πνευμόνων που στις προηγμένες χώρες οφείλεται κατά 80-90% στο κάπνισμα. Τα βασικά συμπτώματα είναι ο βήχας, η αποβολή πτυέλων και η δύσπνοια. Η νόσος οδηγεί σε αναπνευστική ανεπάρκεια, καταστρέφει την ποιότητα ζωής των αρρώστων, τους καθηλώνει στην καρέκλα με φιάλες οξυγόνου και τους αναγκάζει σε συχνή νοσηλεία. Περισσότερα από 450-500 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από ΧΑΠ, ενώ η ίδια ασθένεια προκαλεί τον θάνατο 3 εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως. Υπολογίζεται ότι είναι υπεύθυνη για το 5% περίπου όλων των θανάτων παγκοσμίως, ενώ έως το 2020 αναμένεται να αποτελεί την 3η αιτία θανάτου και την 5η αιτία αναπηρίας. Η ΧΑΠ αποτελεί σοβαρή αιτία νοσηρότητας και θνητότητας και στην Ελλάδα, καθώς η επίπτωσή της φτάνει στο 8.4% στο γενικό πληθυσμό (11.6% στους άντρες και 4.8% στις γυναίκες).

alt

Λίγα Λόγια για τη Novartis

Η Novartis AG στον Τομέα της Υγείας παρέχει λύσεις στις αναφυόμενες ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Επικεντρωμένη αποκλειστικά στον Τομέα αυτό, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα, εμβόλια και διαγνωστικά, καθώς και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Η Novartis είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς. Το 2013, επενδύθηκαν περίπου 10 δις δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης. Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 136.000 εργαζομένους και δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 140 χώρες του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση: www.novartis.com

Η Novartis είναι στο Twitter. Εγγραφείτε για να ακολουθείτε τη @Novartis στο twitter.com/novartis .

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα και στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και απασχολούνται περισσότερα από 600 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση: www.novartis.gr .

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline