Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Βόλος: Άλλαξαν στάση για τον εμβολιασμό εργαζόμενοι στο Γηροκομείο μετά το θάνατο από κορονοϊό 96χρονης
Βόλος: Άλλαξαν στάση για τον εμβολιασμό εργαζόμενοι στο Γηροκομείο μετά το θάνατο από κορονοϊό 96χρονης

Βόλος: Άλλαξαν στάση για τον εμβολιασμό εργαζόμενοι στο Γηροκομείο μετά το θάνατο από κορονοϊό 96χρονης

  • July 21, 2021
  • 0 Likes
  • 91 Views
  • 0 Comments

Αλλαγή στάσης από τους εργαζόμενους στο Γηροκομείο Βόλου, οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν αρνητικοί στον εμβολιασμό, μετά τον θάνατο μιας 96χρονης από κορονοϊό.
Όχι όλοι αλλά ένας μεγάλος αριθμός ήδη έχει καταγραφεί για εμβολιασμό. Συγκεκριμένα θετικά ανταποκρίθηκαν 17 εργαζόμενοι που μαζί με τους ήδη 20 εμβολιασμένους, αλλάζουν το ισοζύγιο. Ο συνολικός αριθμός εργαζομένων είναι 55, οι 20 είναι εμβολιασμένοι και με ανοσία, οπότε και με τον εμβολιασμό των «17» θα φτάσει στους 37, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι τις 16 Αυγούστου να αλλάξουν στάση και υπόλοιποι 18.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο «Θεσσαλικό Περισκόπιο» της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου Παύλος Πάνου, τόνισε ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που πέρασε μέσα από το ένα δυσάρεστο περιστατικό, μετά τον θάνατο, της προσβεβλημένης από την Covid 19,96χρονης ηλικιωμένης, η οποία είxε πολλά προβλήματα υγείας. Η αλλαγή στάσης των εργαζομένων αναφορικά με τον εμβολιασμό μας, είναι ενθαρρυντική, ενώ η ανοσία τους θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ασφάλειας λειτουργίας της δομής.

Ο κ. Πάνος, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι θα κληθεί κινητή μονάδα εμβολιασμού για τη διευκόλυνση του εμβολιασμού, ενώ μετά τις 16 Αυγούστου, αν ακόμα υπάρχουν ανεμβολιάστοι εργαζόμενοι τότε υποχρεωτικά θα τεθούν σε αναστολή. Επανέλαβε ότι το διοικητικό συμβούλιο έχει λάβει απόφαση για την πρόσληψη πέντε νέων εργαζόμενων γενικών καθηκόντων και πέντε νοσηλευτών, προκειμένου να καλύψει τα κενά που θα δημιουργούν τα κενά μετά τις 16 Αυγούστου.

Τέλος, ο πρόεδρος του Γηροκομείου και αφού ζήτησε συγνώμη από τους συγγενείς των φιλοξενουμένων διαβεβαιώνοντας πως τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ τηρούνται χωρίς παρεκκλίσεις, επανέλαβε την ευχή του να μην χρειαστεί να αλλάξει προσωπικό το ίδρυμα, αφού 7 χρόνια μαζί και από κοινού στηρίζουν το Γηροκομείο

Να σημειώσουμε ότι στο Νοσοκομείο του Βόλου εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις ηλικιωμένοι του Γηροκομείου, από τους εννέα που προσβλήθηκαν, ευτυχώς με ήπια συμπτώματα.