Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τα διαγνωστικά οφέλη της ηχοκαρδιογραφίας
Τα διαγνωστικά οφέλη της ηχοκαρδιογραφίας

Τα διαγνωστικά οφέλη της ηχοκαρδιογραφίας

  • May 30, 2014
  • 0 Likes
  • 50 Views
  • 0 Comments

altΟι ιατροί Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Καρδιολόγος και Γεώργιος Κορμάς, Ακτινοδιαγνώστης, Μονάδα Διαγνωστικής Απεικόνισης και Πρόληψης, εξηγούν στο Υγείαonline.gr, τις σημαντικές πληροφορίες που προσφέρει σε όλες τις παθήσεις της καρδιάς η ηχοκαρδιογραφία (υπερηχογραφική απεικόνιση της καρδιάς).

Η ηχοκαρδιογραφία αποτελεί στις μέρες μας τη ραχοκοκαλιά της καρδιαγγειακής απεικόνισης. Προσφέρει σημαντικές πληροφορίες σχεδόν σε όλες τις παθήσεις της καρδιάς και είναι επομένως απαραίτητο όλοι οι καρδιολόγοι να είναι εξοικειωμένοι με αυτή την τεχνική.

Θεωρείται απαραίτητο κάθε ασθενής που παρακολουθείται καρδιολογικά, ακόμη και στα πλαίσια ενός προληπτικού ελέγχου, να έχει εξεταστεί με υπερηχογράφημα καρδιάς. Με αυτή την εξέταση δίδονται πληροφορίες σχετικά με τις δομές και τη λειτουργικότητα της καρδιάς και καλύπτουμε μεγάλο εύρος παθήσεων (στεφανιαία νόσος, μυοκαρδιοπάθειες, βαλβιδοπάθειες, νόσοι περικαρδίου, καρδιακοί όγκοι).

alt

Η Μονάδα Διαγνωστικής Απεικόνισης και Πρόληψης διαθέτει σύγχρονο καρδιολογικό εξοπλισμό και μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης και εξειδίκευσης του καρδιολόγου μας στον τομέα των υπερήχων καρδιάς, προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

alt

Πέραν της κλασσικής ηχοκαρδιογραφίας (2D, Doppler, triplex) διενεργούνται και μελέτες με τις νεότερες τεχνικές υπερήχων καρδιάς (ιστική Doppler απεικόνιση – TDI/TVI , 2D STRAIN-SPECKLE TRACKING-TORSION, μελέτη δυσυγχρονισμού) με ειδικό λογισμικό.

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Καρδιολόγος
Γεώργιος Κορμάς, Ακτινοδιαγνώστης
Μονάδα Διαγνωστικής Απεικόνισης και Πρόληψης
www.medisound.gr

Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline