Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αρχίζουν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Αρχίζουν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Αρχίζουν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

  • June 16, 2015
  • 0 Likes
  • 41 Views
  • 0 Comments

altΞεκινούν την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, καθώς την Δευτέρα 15 Ιουνίου υπογράφτηκαν οι σχετικές συμβάσεις στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννα Τζάκη, η Περιφέρεια έχει λάβει την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και είναι συνεπής στις ημερομηνίες που είχε θέσει ως χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της διαδικασίας.

“Την Τρίτη 16 Ιουνίου βγαίνουν τα ελικόπτερα και ξεκινούν και οι επίγειοι ψεκασμοί. Έχει προηγηθεί όλη η απαιτούμενη προεργασία μέτρησης και πιλοτικών εφαρμογών και ξεκινάμε κανονικά το έργο” σημείωσε η ίδια στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, με βάση τα μηνύματα που λαμβάνουν από τους ειδικούς που παρακολουθούν το δίκτυο παγίδων, εκτιμούν πως παρά τις έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα και της άνοιξης, οι πληθυσμοί των κουνουπιών δεν είναι ικανοί για να δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα.

alt

Ειδικά για τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών, επισημαίνουν ότι συνήθως τα έντομα αυτά αναπτύσσονται μέσα στο καλοκαίρι και ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία.

Σε ότι αφορά τους ψεκασμούς, αυτοί θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Στα πλεονεκτήματα του φετινού προγράμματος, η κ. Τζάκη συμπεριλαμβάνει τη διετή του διάρκεια, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός το 2016 και του χρόνου οι ψεκασμοί θα μπορούν να ξεκινήσουν, όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο, με βάση τις καιρικές συνθήκες.

Επιπλέον, για πρώτη φορά θα υπάρξει μια συντονιστική επιτροπή παρακολούθησης της εφαρμογής του προγράμματος, που ανάλογα με τα δεδομένα που διαμορφώνονται κάθε εποχή, θα κατευθύνει τους αναδόχους στις κατάλληλες δράσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline