Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ερευνα-σοκ του BBC για γενετικές ανωμαλίες στη Φαλούτζα
Ερευνα-σοκ του BBC για γενετικές ανωμαλίες στη Φαλούτζα

Ερευνα-σοκ του BBC για γενετικές ανωμαλίες στη Φαλούτζα

  • March 15, 2010
  • 0 Likes
  • 29 Views
  • 0 Comments

Έρευνα του BBC επισημαίνει ότι καταγράφηκαν υψηλά ποσοστά σε γενετικές ανωμαλίες που προκλήθηκαν από τα όπλα τα οποία χρησιμοποίησαν οι αμερικανικές δυνάμεις σε μία επίθεσή τους πριν από έξι χρόνια στην ιρακινή πόλη Φαλούτζα, έγινε σήμερα γνωστό.

Μία παιδίατρος στο γενικό νοσοκομείο της Φαλούτζα είπε στον ανταποκριτή του BBC Τζον Σίμπσον, ότι ασχολείται με δύο ή τρεις περιπτώσεις γενετικών ανωμαλιών σε καθημερινή βάση. Αυτό αντιστοιχεί σε 1.000 περιστατικά το χρόνο, αναφέρει η έρευνα.

Όμως ο Σίμπσον είπε ότι η ιρακινή κυβέρνηση, που επιθυμεί να υποβαθμίσει το θέμα, κάνει επισήμως λόγο για δύο με τρεις περιπτώσεις το χρόνο.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει περί επισήμων εκθέσεων που να κάνουν λόγο για γενετικές ανωμαλίες.

Ο Σίμπσον είπε ότι έχει δει παιδιά με παράλυση και εγκεφαλική βλάβη. Επισκέφθηκε μία οικογένεια, όπου είδε ένα κορίτσι με έξι δάκτυλα στα δύο χέρια και στα δύο πόδια. Επίσης είδε ένα μωρό με τρία κεφάλια.

Είμαι γιατρός, πρέπει να λειτουργώ επιστημονικά… Δεν διαθέτω αποδείξεις και δεν έχω αποδείξει κάτι, αλλά μπορώ να σας πω ότι χρόνο με το χρόνο αυξάνονται (τα κρούσματα)“, είπε η γιατρός διατηρώντας την ανωνυμία της.

Καμία έρευνα μέχρι σήμερα δεν έχει αποδείξει ότι περιβαλλοντικοί λόγοι προκαλούν προβλήματα υγείας“, δήλωσε ο Μάικλ Κιλπάτρικ, διευθυντής του τμήματος Επικοινωνιών Συστήματος Υγείας του αμερικανικού στρατού, όπως αναφέρεται στην έρευνα.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline