Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Επανεμφανίστηκε ο ιός HIV στο μωρό από το Μισισιπή
Επανεμφανίστηκε ο ιός HIV στο μωρό από το Μισισιπή

Επανεμφανίστηκε ο ιός HIV στο μωρό από το Μισισιπή

  • July 10, 2014
  • 0 Likes
  • 28 Views
  • 0 Comments

altΝήπιο, για το οποίο οι γιατροί πίστευαν ότι είχε θεραπευτεί από τον ιό HIV, διέψευσε τις ελπίδες τους, καθώς διαπιστώθηκε ότι πλέον, αφού σταμάτησε την αγωγή που λάμβανε για μεγάλο χρονικό διάστημα, φέρει ανιχνεύσιμα επίπεδα του ιού.

Η περίπτωση του παιδιού αυτού, που έγινε γνωστό ως «Το μωρό του Μισισιπή», είχε δημοσιευτεί στην επιστημονική επιθεώρηση The New England Journal of Medicine πέρυσι, αφού οι γιατροί είχαν παρακολουθήσει για αρκετούς μήνες την εξέλιξη της υγείας του.

Το παιδί, που σήμερα είναι 4 ετών, γεννήθηκε πρόωρα το 2010 σε μια κλινική του Μισισιπή και η μητέρα του ήταν φορέας του ιού HIV. Τού χορηγήθηκε θεραπεία για 18 μήνες και στη συνέχεια σταμάτησε τη λήψη αντιρετροϊκών φαρμάκων. Στο διάστημα αυτό υποβαλλόταν τακτικά σε αιματολογικό έλεγχο, κατά τον οποίο ο ιός δεν εντοπιζόταν.

alt

«Ασφαλώς είναι μια απογοητευτική τροπή για αυτό το μικρό παιδί, για το ιατρικό προσωπικό που ασχολήθηκε με τη φροντίδα του και για την ερευνητική κοινότητα» δήλωσε ο Δρ Άντονι Φαούτσι, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Νόσων (NIAID) του Μέριλαντ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline