Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης: ‘Αποκαλύψτε το Δέρμα σας’
Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης: ‘Αποκαλύψτε το Δέρμα σας’

Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης: ‘Αποκαλύψτε το Δέρμα σας’

  • May 7, 2014
  • 0 Likes
  • 50 Views
  • 0 Comments

altΗ Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Κοινού για Σοβαρές Παθήσεις του Δέρματος, όπως η Ψωρίαση και η Κνίδωση, αποτελεί πρωτοβουλία της Novartis Hellas και υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.

Κεντρικός Πυλώνας της εκστρατείας αποτελεί η έκθεση φωτογραφίας «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας», που θα φιλοξενηθεί στο Gazarte από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Μαΐου.

Με το μήνυμα «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» γνωστές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού χώρου φωτογραφίζονται από τον φακό της καταξιωμένης φωτογράφου Ρούλας Ρέβη, στηρίζοντας τους ασθενείς με Ψωρίαση και Κνίδωση.

Πρόκειται για μια εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Κοινού για τις Σοβαρές Παθήσεις του Δέρματος, που αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία της Novartis Hellas και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, ενώ φέρει και τη στήριξη του Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ». Στόχος της εκστρατείας, που ανακοινώθηκε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα σοβαρά αυτά νοσήματα, η αποστιγματοποίηση των σοβαρών παθήσεων του δέρματος και η ενημέρωση για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα.

Η Ψωρίαση προσβάλλει περίπου το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 200.000 περίπου Έλληνες, ενώ η Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση αγγίζει έως και το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, επηρεάζοντας τη ζωή περίπου 100.000 ασθενών στην Ελλάδα. Ο αντίκτυπος των σοβαρών δερματικών νοσημάτων δεν περιορίζεται στα σωματικά συμπτώματα, αλλά μπορεί να έχει και μεγάλες επιπτώσεις στα συναισθήματα και στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ασθενείς με σοβαρά δερματικά νοσήματα να «κρύβουν» το πρόβλημα τους και να απομονώνονται κοινωνικά και ψυχολογικά.

«Η Ψωρίαση είναι μια συχνή χρόνια δερματική πάθηση που μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία και σε καμιά περίπτωση δεν είναι μεταδοτική. Δεν είναι απλά ένα αισθητικό πρόβλημα και επηρεάζει αρνητικά τις ζωές των ανθρώπων τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Συχνά χρειάζεται συστηματική θεραπεία για να διατηρηθεί μια ικανοποιητική κλινική ανταπόκριση, ενώ νέες στοχευμένες θεραπείες υπόσχονται περισσότερες θεραπευτικές επιλογές στην μάχη κατά της ψωρίασης» δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος Στρατηγός, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και Καθηγητής Δερματολογίας -Αφροδισιολογίας Ε.Κ.Π.Α.

Σύμφωνα με τον κ. Φώτη Ψαρρό, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και Διευθυντή του Αλλεργιολογικού Τμήματος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Η Κνίδωση είναι μια από τις πιο συχνές σοβαρές δερματικές νόσους, η οποία χαρακτηρίζεται από βλάβες στο δέρμα, όπως είναι οι πομφοί ή και το αγγειοοίδημα και συχνά συνοδεύεται από ερυθρότητα και κνησμό. Αν και περίπου οι μισοί ασθενείς με Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση επιτυγχάνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα με τις καθιερωμένες θεραπείες, οι υπόλοιποι αναζητούν λύση σε νεότερες πιο εξελιγμένες θεραπείες».

Από την πλευρά των ασθενών, ο Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ», κ. Κωνσταντίνος Λούμος, τόνισε ότι «Πρόκειται για ένα νόσημα μη μεταδοτικό και μη απειλητικό για τη ζωή. Επιφέρει ωστόσο τεράστια ψυχολογική επιβάρυνση στους ασθενείς, καθώς συχνά η λανθασμένη ή ελλιπής ενημέρωση οδηγεί στην αυτοαπομόνωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της Ψωρίασης, με τους οποίους οι πάσχοντες μπορούν να ωφεληθούν και να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής τους, ενώ αναμένονται και καινούργιες θεραπείες που δίνουν νέα ελπίδα στους ασθενείς».

alt

Κεντρικός πυλώνας της εκστρατείας «Skin to live in – Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» αποτελεί η Έκθεση Φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στο Gazarte από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Μαΐου. Γνωστές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού κόσμου φωτογραφήθηκαν σε απλές, καθημερινές στιγμές, μαζί με ασθενείς με ψωρίαση και κνίδωση, μπροστά στον φακό της καταξιωμένης φωτογράφου Ρούλας Ρέβη. Σκοπός της έκθεσης φωτογραφίας είναι η αποστιγματοποίηση των σοβαρών παθήσεων του δέρματος, καθώς πρόκειται για νοσήματα μη μεταδοτικά που όμως λόγω της λανθασμένης ή ελλιπούς ενημέρωσης, μπορεί να οδηγήσουν στην απομόνωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Στην εκστρατεία ανταποκρίθηκαν οι (με αλφαβητική σειρά): Νίκος Αγγελής-ηθοποιός, Εύα Αντωνοπούλου-δημοσιογράφος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης-ηθοποιός, Κατερίνα Καραβάτου-παρουσιάστρια, Κρατερός Κατσούλης-ηθοποιός, Νάντια Κοντογιώργη-ηθοποιός, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου-ηθοποιός, Πέτρος Λαγούτης-ηθοποιός, Ελένη Πετρουλάκη-γυμνάστρια, Νατάσα Ράγιου-δημοσιογράφος, Ευδοκία Ρουμελιώτη-ηθοποιός, Σταύρος Σβίγγος-ηθοποιός, Γιάννης Στάνκογλου-ηθοποιός, Έφη Σφυρή-πρωταθλήτρια beach volley, Δημοσθένης Ταμπάκος-Χρυσός Ολυμπιονίκης Γυμναστικής, Πέγκυ Τρικαλιώτη-ηθοποιός, Αποστόλης Τότσικας-ηθοποιός και Γιώργος Χρανιώτης-ηθοποιός.

Η κ. Μαρία Οικονόμου, εκπρόσωπος του «ΚΑΛΥΨΩ» και συμμετέχουσα στην έκθεση φωτογραφίας «Skin to live in – Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» τόνισε ότι: «Η εξάλειψη της προκατάληψης και του φόβου που υπάρχει για τη ψωρίαση προϋποθέτει σωστή και έγκυρη πληροφόρηση. Οι διάσημοι αλλά και όλοι οι ασθενείς που συμμετείχαν στην φωτογράφιση, θέλουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να τονίσουν ότι η ψωρίαση δεν μεταδίδεται και οι ασθενείς αξίζει να ενεργοποιηθούν και να αναζητήσουν λύσεις για το πρόβλημα τους!»

Η κ. Βιργινία Μίμηνου, ασθενής με χρόνια κνίδωση και συμμετέχουσα στην έκθεση φωτογραφίας «Skin to live in – Αποκαλύψτε το δέρμα σας» δήλωσε: «Έχοντας ταλαιπωρηθεί μέχρι να καταφέρω να βρω την κατάλληλη αντιμετώπιση και να νιώσω και πάλι φυσιολογική, θέλησα να συμμετέχω και εγώ στην έκθεση φωτογραφίας «Skin to live in – Αποκαλύψτε το δέρμα σας» που σκοπό έχει την ενημέρωση του κοινού, αλλά και την κινητοποίηση των ασθενών.»

Η κ. Νατάσα Ράγιου, δημοσιογράφος και συμμετέχουσα στην έκθεση φωτογραφίας «Skin to live in – Αποκαλύψτε το δέρμα σας», αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετώπισε με την ψωρίαση, τονίζοντας: «Είναι εντυπωσιακό πόσο ελλιπής είναι η ενημέρωση του κοινού για αυτά τα νοσήματα.» Αναφερόμενη δε στην έκθεση φωτογραφίας και στο μήνυμα που επιδιώκει να μεταδώσει, τόνισε: «Θα ήθελα να πω σε όλους τους ασθενείς με σοβαρές παθήσεις του δέρματος να μην κρύβονται κάτω από μακριά μανίκια, κάτω από μακριά μαλλιά, να μην κρύβονται σπίτι τους, αλλά να βγουν έξω, να αναζητήσουν λύσεις και να αποκαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό, να αποκαλύψουν το δέρμα τους, όπως είναι και το μότο της όμορφης αυτής εκστρατείας στην οποία συμμετέχουμε και όπου ελπίζουμε να σας δούμε στις 9 Μαΐου!»

Ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Novartis Hellas, παρουσίασε την ενημερωτική εκστρατεία «Skin to live in – Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» και αναφέρθηκε στο κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας: «Όλοι αξίζουν να νιώθουν άνετα με το δέρμα τους. Να νιώθουν ελεύθεροι και να εκφράζονται μέσα από αυτό. Να δημιουργούν και να ζουν αυτό που πραγματικά θέλουν. Μια σοβαρή δερματική πάθηση όπως η ψωρίαση ή η κνίδωση, δεν θα πρέπει να περιορίζει, να απομονώνει, να απομακρύνει. Αποκαλύψτε τον πραγματικό σας εαυτό, αποκαλύψτε το δέρμα σας!». Στη συνέχεια παρουσίασε την καμπάνια που περιλαμβάνει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό κοινωνικό μήνυμα, καταχωρήσεις, δημιουργία της ιστοσελίδας www.skintolivein.gr  με πολύτιμες συμβουλές και ενημέρωση για την ψωρίαση και την κνίδωση, αφίσες και ενημερωτικά φυλλάδια.  

Τέλος, ο κ. Δεστεμπασίδης προέτρεψε τη συμμετοχή όλων μας στην εκστρατεία, ανεβάζοντας σχετική φωτογραφία στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram) χρησιμοποιώντας το hashtag #skintoliveingr .

alt

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας θα γίνουν την Παρασκευή 9 Μαΐου στις 19:30, στο Gazarte (2ος όροφος, Βουτάδων 32-34, Κεραμεικός), ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό μέχρι και την Κυριακή 11 Μαΐου (ωράριο 10:00-22:00). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα Λόγια για τη Novartis

Η Novartis AG στον Τομέα της Υγείας παρέχει λύσεις στις αναφυόμενες ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Επικεντρωμένη αποκλειστικά στον Τομέα αυτό, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα, εμβόλια και διαγνωστικά, καθώς και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Η Novartis είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς. Το 2013, επενδύθηκαν περίπου 10 δις δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης. Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 136.000 εργαζομένους και δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 140 χώρες του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση: http://www.novartis.com

Η Novartis είναι στο Twitter. Εγγραφείτε για να ακολουθείτε τη @Novartis στο http://twitter.com/novartis.

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα και στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και απασχολούνται περισσότερα από 600 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.novartis.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline