Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αυξήθηκαν οι πλαστικές επεμβάσεις σε γνάθο και πηγούνι
Αυξήθηκαν οι πλαστικές επεμβάσεις σε γνάθο και πηγούνι

Αυξήθηκαν οι πλαστικές επεμβάσεις σε γνάθο και πηγούνι

  • April 17, 2012
  • 0 Likes
  • 45 Views
  • 0 Comments

Οι πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις στο πηγούνι και στη γνάθο σημείωσαν μεγάλη άνοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που μπορεί να οφείλεται στο ότι η γενιά των 50ρηδων μεγαλώνει, αλλά και στην ολοένα και μεγαλύτερη χρήση των τηλεδιασκέψεων στους χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του 2011 της Αμερικανικής Ενωσης Πλαστικών Χειρουργών, αυτού του είδους οι επεμβάσεις αυξήθηκαν κατά 71% μέσα σε ένα χρόνο, αδιακρίτως φύλου και ηλικίας των ασθενών.

Το πηγούνι και η γνάθος είναι από τα πρώτα σημεία στο πρόσωπο που πλήττονται από τα χρόνια που περνούν. Η επέμβαση στο πηγούνι θεωρείται ως ένας τρόπος να φαίνεται κανείς νέος, χωρίς να κάνει λίφτινγκ“, δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Μάλκολμ Ροθ. “Οι άνθρωποι συνδέουν υποσυνείδητα ένα τετράγωνο πηγούνι με την εξουσία, την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα“, προσθέτει ο χειρουργός Ντέρικ Αντελ από τη Νέα Υόρκη που έχει μελετήσει και ερμηνεύσει τις επιθυμίες ασθενών του, διευθυντικών στελεχών.

Στην έκθεση διευκρινίζεται πως το 2011 πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ 13,8 εκατομμύρια επεμβάσεις, από τις οποίες 1,6 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούσαν εμφυτεύματα στήθους, ρινοπλαστική και λιποαναρρόφηση.

Αύξηση σημειώθηκε και στις αισθητικές επεμβάσεις, όπως το Bottox. Την περασμένη χρονιά πραγματοποιήθηκαν 5,6 εκατομμύρια στις ΗΠΑ. Η Παγκόσμια Ενωση Πλαστικών Χειρουργών ανακοίνωσε, επικαλούμενη στοιχεία του 2010, ότι το 17,1% των αισθητικών επεμβάσεων πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και το 16,8% στη Βραζιλία. Στην Ευρώπη, πρώτη χώρα στις πλαστικές είναι η Ιταλία και ακολουθεί η Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline