Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Στους 101 οι νεκροί από γρίπη στην Ελλάδα
Στους 101 οι νεκροί από γρίπη στην Ελλάδα

Στους 101 οι νεκροί από γρίπη στην Ελλάδα

  • March 20, 2014
  • 0 Likes
  • 101 Views
  • 0 Comments

altΑυξήθηκε τα τελευταία 24ωρα ο αριθμός όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από τη γρίπη. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στην τελευταία του ενημέρωση, αναφέρει ότι από την αρχή της εποχικής γρίπης, οι νεκροί έφθασαν τους 101 έως το απόγευμα της Τετάρτης 19-3-2014.

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της χώρας παραμένουν για νοσηλεία 48 ασθενείς, ενώ από την αρχή της φετινής «επιδημίας» γρίπης στην Ελλάδα, χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ συνολικά 275 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές Μαρτίου καταγράφεται μια μείωση της δραστηριότητας της γρίπης (μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που απευθύνονται σε γιατρό), ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς γιατρούς, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει η εμφάνιση και σοβαρών περιστατικών γρίπης.

alt

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει στους πολίτες να λαμβάνουν αντιική αγωγή, με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Οι επιστήμονες, οι οποίοι εκτιμούν ότι το φαινόμενο της εποχικής γρίπης βρίσκεται σε αποδρομή, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.  Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, στην πλειοψηφία τους τα θύματα έπασχαν από υποκείμενο νόσημα και δεν είχαν εμβολιαστεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline