Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Υδατάνθρακες: Αυξάνουν τις πιθανότητες καρκίνου;
Υδατάνθρακες: Αυξάνουν τις πιθανότητες καρκίνου;

Υδατάνθρακες: Αυξάνουν τις πιθανότητες καρκίνου;

  • December 16, 2011
  • 0 Likes
  • 35 Views
  • 0 Comments

Πρόσφατη μελέτη αμερικανών επιστημόνων υποστηρίζει πως η αυξημένη κατανάλωση υδατανθράκων μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο υποτροπής του καρκίνου του μαστού. Τα βασικά τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες είναι το ψωμί, οι πατάτες και το ρύζι.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι υδατάνθρακες και ιδιαίτερα τα άμυλα συνδέονται με τον κίνδυνο επανεμφάνισης όγκων. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν με βάση τα συμπεράσματά τους μετά από μια διατροφική έρευνα 2.651 γυναικών που επέζησαν, μετά από επέμβαση για την αφαίρεση καρκίνου του μαστού. 

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το ποσοστό υποτροπής ήταν γύρω στο 14,2% στις γυναίκες που αύξησαν την πρόσληψη υδατανθράκων στην διατροφή τους, ενώ το ποσοστό υποτροπής ήταν 9,7% για τις γυναίκες που μείωσαν τη κατανάλωση τους σε υδατάνθρακες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως δεν μπορεί να ευθύνεται το σύνολο των υδατανθράκων, αλλά κυρίως το άμυλο“, δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Τζένιφερ Ιμόντ, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, στις ΗΠΑ.

Οι γυναίκες που αύξησαν την κατανάλωση υδατανθράκων, σε διάστημα περισσότερο του ενός έτους, είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες για κίνδυνο επανεμφάνισης καρκίνου του μαστού“, εξήγησε η Ιμόντ.  

Τα ευρήματα της μελέτης παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε Συνέδριο για το Καρκίνο του Μαστού στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Πηγή: Reuters

Μετάφραση / Επιμέλεια: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline