Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Συνελήφθη καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού για ‘φακελάκι’
Συνελήφθη καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού για ‘φακελάκι’

Συνελήφθη καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού για ‘φακελάκι’

  • July 11, 2014
  • 0 Likes
  • 14 Views
  • 0 Comments

altΈνας καρδιοχειρουργός, διευθυντής Τμήματος Κλινικής του Ευαγγελισμού, συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, γιατί ζήτησε από ασθενή, που είχε υποστεί έμφραγμα, 1.500 και στη συνέχεια 500 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Τον απείλησε μάλιστα με εξιτήριο αν δεν έδινε τα χρήματα. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του ασθενούς, ο οποίος εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, λόγω εμφράγματος, νοσηλεύτηκε στην εντατική μονάδα και στη συνέχεια στην καρδιολογική κλινική, όπου διαγνώστηκε από τους θεράποντες γιατρούς η ανάγκη να χειρουργηθεί άμεσα.

alt

Σε αργία ο ιατρός με εντολή του Υπουργού Υγείας
 
Άμεση υπήρξε η αντίδραση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, θέτοντας σε αργία, τον ιατρό-καρδιοχειρουργό του Γενικού Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός», στον οποίο ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργεί κατ’ επάγγελμα. Παράλληλα, ο κ. Βορίδης έδωσε εντολή στον διοικητή του Νοσοκομείου, Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, να προχωρήσει στην αναστολή των καθηκόντων του ιατρού. Επίσης, ξεκινούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο πειθαρχικές διαδικασίες από τις διοικήσεις του Νοσοκομείου και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Το περιστατικό καταδίκασαν οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, έκανε λόγο για απαράδεκτα φαινόμενα τα οποία «ντροπιάζουν το Ιατρικό Σώμα και διασύρουν το Σύστημα Υγείας της χώρας μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline