Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Απίστια: Αυτοί είναι οι πέντε τύποι, σύμφωνα με τους ειδικούς
Απίστια: Αυτοί είναι οι πέντε τύποι, σύμφωνα με τους ειδικούς

Απίστια: Αυτοί είναι οι πέντε τύποι, σύμφωνα με τους ειδικούς

  • July 1, 2021
  • 0 Likes
  • 52 Views
  • 0 Comments

Τι είναι η απιστία; Πώς ορίζεται; Ερωτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί με ακρίβεια εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε προσέγγιση στη λύση του τι συνιστά την απιστία βρίσκει δεκάδες παρακλάδια και απαντήσεις, οι οποίες εξαρτώνται από το άτομο το οποίο συνδιαλέγεσαι, τα βιώματα και τα πιστεύω του.

Ωστόσο, φαίνεται πως η απιστία δεν είναι… μία από το προφανές – ένας από τους δύο συντρόφους να κοιμάται με άλλο άτομο, ενώ είναι σε σχέση.

Οι πέντε τύποι απιστίας

Η σωματική απιστία
Αν και είναι αυτονόητο, πολλοί είναι οι άνθρωποι που θεωρούν το σεξ με κάποιον που δεν είναι ο σύντροφός τους ως κάτι αθώο. Πιστεύουν ότι η σωματική έλξη δεν έχει να κάνει με την αγάπη και τα συναισθήματα, γι’ αυτό και δεν θεωρείται απιστία. Ο Jo Barnett, σύμβουλος σχέσεων, λέει πως το αν η σωματική συνεύρεση με κάποιον άλλο, ενώ βρισκόμαστε σε σχέση, θεωρηθεί απιστία εξαρτάται από τον σύντροφό μας.

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις
Είναι απόλυτα φυσιολογικό να φαντασιώνεσαι κάποιον που θεωρείς ελκυστικό είτε βρίσκεσαι είτε όχι σε σχέση. Ωστόσο, το να τον ονειρεύεσαι όλη την ημέρα και να φτάνεις σε σημείο να λες ψέματα στον σύντροφό σου, είναι λιγάκι επικίνδυνο για τη σχέση σου.

Τα συναισθήματα αγάπης για κάποιον άλλο
Ή αλλιώς συναισθηματική απιστία. Οι γραμμές εδώ είναι πολύ θολές. Δεν είναι κακό να αγαπάς και να τρέφεις θετικά συναισθήματα για κάποιον άλλο, ενώ είσαι σε σχέση. Ούτε να έχεις φίλους με τους οποίους νιώθεις πολύ κοντά. Το πρόβλημα ξεκινά όταν ξεκινούν και τα μυστικά. Αν συναντάς αυτόν τον φίλο κρυφά από τον σύντροφό σου, τότε μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει.

Τα κρυφά έξοδα
Το να κρύβεις το πόσα ξοδεύεις από τον σύντροφό σου, τη στιγμή μάλιστα, που έχετε κοινό ταμείο θεωρείται απιστία, σύμφωνα με τους ειδικούς. Συνήθως, το θέμα προκύπτει όταν τα έξοδά σου επηρεάζουν και τον άλλο, καθώς και τον κοινό σας προϋπολογισμό.

Η διπλή ζωή στα social media
To είδος αυτό της απιστίας γίνεται όλο και πιο συχνό τελευταία. Το πρώτο χαρακτηριστικό της, οι αντιδράσεις και το stalking στα προφίλ των πρώην. Το δεύτερο χαρακτηριστικό έγκειται στο γεγονός ότι περνάς περισσότερο χρόνο στο κινητό από ό,τι με τον σύντροφό σου. Ωστόσο, εκείνο το χαρακτηριστικό που μπορεί να θεωρηθεί ως σοβαρό για απιστία είναι οι κινήσεις, οι συνομιλίες και οι αντιδράσεις που γίνονται κρυφά και μπορεί να οδηγήσουν και σε σωματική απιστία.

  • Μοιραστείτε: