Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Μεγάλη η ανταπόκριση φαρμάκων στην Αγία Παρασκευή για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής
Μεγάλη η ανταπόκριση φαρμάκων στην Αγία Παρασκευή για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Μεγάλη η ανταπόκριση φαρμάκων στην Αγία Παρασκευή για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

  • September 9, 2012
  • 0 Likes
  • 82 Views
  • 0 Comments

Μετά από  23 Δήμους της Αττικής, συνεχίζουμε τώρα σε όλη την Ελλάδα συγκέντρωση φαρμάκων στα πλαίσια της δράσης “Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία” που διοργανώνουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Μεγάλη ανταπόκριση έδειξαν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην Αγία Παρασκευή, στην Καβάλα και στο Ναύπλιο.

Τα φάρμακα που συλλέχθηκαν στο Δήμο Αγίας Παρασκευής με τη στήριξη του Δημάρχου κου Ζορμπά, προορίζονται για τους  ανασφάλιστους πολίτες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Μετά τη συλλογή, οι σάκοι μεταφέρθησαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι και παρελήφθησαν από εθελοντές για να ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση τις επόμενες μέρες.

Στη συλλογή φαρμάκων παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Αγίας Παρασκευής Γιάννης Βουτσινάς, η αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίας Παρασκευής Γεωργία Μοχτούρη, η Πρόεδρος της Οργάνωσης Γυναικών Παναθηναϊκή Μαρία Γιαννίρη, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΣΚΑΙ Δώρα Γιαννακάκη και η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Άννα Μπουσδούκου.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σύμπραξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Φιλανθρωπικό της Οργανισμό  ΑΠΟΣΤΟΛΗ, λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9-2, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες.

Σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ συγκέντρωσε τους καλοκαιρινούς μήνες 106.000 χιλιάδες φάρμακα και μεγάλες ποσότητες παραφαρμακευτικού υλικού σε 23 Δήμους: Αμαρουσίου, Φιλοθέης-Ψυχικού, Καλλιθέας, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Ίλιου, Π. Φαλήρου, Χαλανδρίου, Βριλλησίων, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Αχαρνών, Παλλήνης-Γέρακα, Ν.Ηρακλείου, Δάφνης-Υμηττού, Περιστερίου, Βύρωνα, Κηφισιάς, Γαλατσίου, Μεταμόρφωσης, Μαρκόπουλου-Μεσογαίας, Σαρωνικού και Ραφήνας-Πικερμίου.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Αγίας Παρασκευής Γιάννης Βουτσινάς, η αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίας Παρασκευής Γεωργία Μοχτούρη και η Πρόεδρος της Οργάνωσης Γυναικών Παναθηναϊκή Μαρία Γιαννίρη

Περισσότεροι από 4.000 ανασφάλιστοι ασθενείς έχουν ήδη εξεταστεί στους οκτώ μήνες λειτουργίας τους, και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει τα απαραίτητα για τη θεραπευτική τους αγωγή φάρμακα. Με 234 εθελοντές γιατρούς 23 ειδικοτήτων και 32 εθελοντές στη διοικητική στήριξη, λειτουργεί ως πρότυπο Κοινωνικό Ιατρείο που δημιουργήθηκε για ανασφάλιστους, άστεγους και οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες.

Επίσης, το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2012 το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής πραγματοποιεί Εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού για παιδιά οικογενειών ανασφάλιστων, γονέων χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση. Σε 7 σημεία της Αθήνας – στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στα 6 παραρτήματά του στους Δήμους Ίλιου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης και Ν. Ηρακλείου, Περιστερίου και στη Μητρόπολη Περιστερίου θα καταγράφονται τα εμβόλια που χρειάζεται κάθε ανασφάλιστο παιδί από εθελοντές παιδιάτρους που στελεχώνουν τους ανωτέρω εμβολιαστικούς σταθμούς.

Πηγή: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline