Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ανοδική η επιστημονική πορεία της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής στην Ελλάδα
Ανοδική η επιστημονική πορεία της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής στην Ελλάδα

Ανοδική η επιστημονική πορεία της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής στην Ελλάδα

  • October 11, 2017
  • 0 Likes
  • 20 Views
  • 0 Comments

Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.) παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο του 73ου Συνεδρίου  Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας.
    
Το Συνέδριο αρχίζει την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και διαρκεί έως τις 14 Οκτωβρίου, γίνεται στην Αθήνα, ξενοδοχείο Hilton Athens και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου.
    
Στην Συνέντευξη Τύπου τονίστηκε πως το 73ο Συνέδριο της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. σηματοδοτεί τη συνέχιση της σημαντικής και ανοδικής επιστημονικής πορείας που η Ορθοπαιδική Εταιρεία έχει διαγράψει τα τελευταία 70 χρόνια.
    
Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. κ. Παντελής Νικολάου ενημέρωσε ότι το φετινό Συνέδριο έχει επετειακή σημασία – 70 χρόνια επιτυχούς επιστημονικής πορείας της Ορθοπαιδικής Εταιρείας από την ίδρυσή της. Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν επιστήμονες από το εξωτερικό, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στην αντιμετώπιση των Αθλητικών Κακώσεων, θεματολογία στην οποία επικεντρώνεται το επιστημονικό πρόγραμμα.
Ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε και στα προγράμματα επιμόρφωσης ορθοπαιδικών ιατρών στο εξωτερικό, που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής. Φέτος αυτό το «σχολείο» λειτουργεί στην Πορτογαλία  και το 2019 θα λειτουργήσει στην Ελλάδα.
    
Κρίσιμα θέματα της σύγχρονης εποχής
    
Στο Συνέδριο συμμετέχουν και άλλες επιστημονικές Εταιρείες όπως: η Ελληνική Εταιρεία Αρθροσκόπησης, η Ελληνική Αθλητιατρική Εταιρεία, η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας, η Ορθοπαιδική Τραυματολογική Εταιρεία Μακεδονίας-Θράκης και η Ελληνική Εταιρεία Μυοσκελετικής Ακτινολογίας.
    
Την εξειδικευμένη και σύγχρονη θεματολογία του Συνεδρίου υπογράμμισε κ. Παναγιώτης Ευσταθίου, Πρόεδρος Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. 2016. Η διαχείριση πολυτραυματία μετά από τρομοκρατική επίθεση, τραύματα από πυροβόλο όπλο και εκρηκτικούς μηχανισμούς και τροχαία ατυχήματα είναι θέματα  τα οποία αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Συνέδριο και αποτελούν κρίσιμα θέματα της σύγχρονης εποχής. Αξίζει να σημειωθεί πως το ορθοπαιδικό τραύμα είναι πάνω από 65% στα τροχαία ατυχήματα.
    
Τέλος, ο καθηγητής Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος, Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Χ.Ο.Τ., αναφέρθηκε στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο τόσο των Ελλήνων Ορθοπαιδικών, όσο και των επιστημονικών συνεδρίων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα  στην εξέλιξη της αθλητιατρικής και στο προφίλ ενός νεαρού αθλητή υψηλού επιπέδου.
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
      

  • Μοιραστείτε: