Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αν ‘σου σηκώνεται η τρίχα’ με τη μουσική, τότε έχεις κάτι ιδιαίτερο
Αν ‘σου σηκώνεται η τρίχα’ με τη μουσική, τότε έχεις κάτι ιδιαίτερο

Αν ‘σου σηκώνεται η τρίχα’ με τη μουσική, τότε έχεις κάτι ιδιαίτερο

  • September 20, 2017
  • 0 Likes
  • 10 Views
  • 0 Comments

Η πορεία των ανθρώπων στην ατομική τους ύπαρξη και στην συναλλαγή στιγμών και συναισθημάτων με άλλους περιλαμβάνει πολλά πράγματα.
        
Ένα από τα βασικά – ίσως το πιο χαρακτηριστικό – είναι η αναζήτηση ενδείξεων ότι η ζωή του καθενός έχει μια ανωτερότητα σε σχέση με την ζωή των υπολοίπων. Ότι είναι μοναδικοί και όχι μέρος του μεγάλου συνόλου. Κι επειδή σίγουρα ο καθένας από εμάς έχει τέτοιες βλέψεις, τότε μια έρευνα γύρω από τη μουσική, ίσως σου φέρει χαμόγελο.
        
Ξεκινάμε από την παραδοχή ότι η μουσική έχει μια διαφορετική σημασία για τον καθένα. Όλοι μας την αξιολογούμε ανάλογα με μια συνειδητή μας επιλογή που εδράζεται στα γούστα μας. Υπάρχει όμως και μια πλευρά της μουσικής που δεν μας ρωτά για το πως θα επιδράσει πάνω μας.
        
Στην ψυχή και το σώμα μας. Μας καταλαμβάνει και ανάλογα το είδος της, προκαλεί διέγερση στους πόρους και μας ερεθίζει δημιουργικά. Μας σηκώνει την τρίχα κάγκελο από την καλώς εννοούμενη ανατριχίλα.
        
Ο Matthew Sachs, διδακτορικός στο USC, εξέτασε μια ομάδα 20 ατόμων και ανέλυσε την επίδραση διαφόρων ειδών μουσικής πάνω τους. Βασιζόμενος στην θεωρία της νευροεπιστήμης, ισχυρίζεται ότι όσοι ένιωσαν την ανατριχίλα έχουν μια μεγαλύτερη εγκεφαλική λειτουργία, είναι δηλαδή πιο ευφυείς και ιδιαίτεροι.
        
«Ορισμένοι διαθέτουν έναν υψηλότερο όγκο ινών που συνδέουν τον ακουστικό φλοιό τους με τις περιοχές που σχετίζονται με τη συναισθηματική επεξεργασία, πράγμα που σημαίνει ότι οι δύο περιοχές επικοινωνούν καλύτερα». Πρακτικά, σημαίνει ότι το εύρος των συναισθημάτων που αντιλαμβάνεσαι είναι μεγαλύτερο από τους άλλους.
        
Γι’ αυτό μπορείς να πας στον καθρέφτη, να κοιταχτείς και να νιώσεις μοναδικός.
        
Πηγή: ConsequenceOfSound.net
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: