Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Με τροπολογία την Βουλή επανέρχεται το πλαφόν στη συνταγογράφηση
Με τροπολογία την Βουλή επανέρχεται το πλαφόν στη συνταγογράφηση

Με τροπολογία την Βουλή επανέρχεται το πλαφόν στη συνταγογράφηση

  • May 5, 2014
  • 0 Likes
  • 27 Views
  • 0 Comments

altΧωρίς να υπολογίζει τη Δικαιοσύνη, βάζει σε νέα ταλαιπωρία τους ασθενείς και ανοίγει ξανά μέτωπο με τους γιατρούς. Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, φαίνεται πως δεν υπολογίζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που «πάγωσε» προσωρινά το πλαφόν στη συνταγογράφηση εναντίον του οποίου είχε προσφύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, ο κ. Γεωργιάδης θα καταθέσει τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014, τροπολογία στη Βουλή προκειμένου να επαναφέρει το πλαφόν. Όπως διαβεβαιώνει, όμως, αυτή τη φορά το μέτρο θα ισχύσει με πιο δίκαιο και ασφαλή τρόπο και θα δομηθεί σε συνεργασία με τους γιατρούς.

alt

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Απρίλη γράφτηκαν 1 εκατομμύριο περισσότερες συνταγές με τη φαρμακευτική δαπάνη να εκτοξεύεται στα 21 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα και εκτροχιαστεί η φαρμακευτική δαπάνη τότε η ελληνική αγορά κινδυνεύει να στεγνώσει τελείως από φάρμακα, με τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες να σταματούν να την προμηθεύουν.

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline