Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αλτσχάιμερ, άσθμα, υψηλή χοληστερίνη: 3 ασθένειες που δεν θα υπάρχουν στο μέλλον
Αλτσχάιμερ, άσθμα, υψηλή χοληστερίνη: 3 ασθένειες που δεν θα υπάρχουν στο μέλλον

Αλτσχάιμερ, άσθμα, υψηλή χοληστερίνη: 3 ασθένειες που δεν θα υπάρχουν στο μέλλον

  • September 11, 2017
  • 0 Likes
  • 18 Views
  • 0 Comments

Η εξέλιξη της γενετικής σύστασης των ανθρώπων ίσως είναι τελικά το αντίδοτο ώστε να αρχίσουν να εξαλείφονται διάφορες ασθένειες.
        
Το Αλτσχάιμερ, το άσθμα και η υψηλή χοληστερίνη είναι τρεις περιπτώσεις που στο αρκετά μακρινό μέλλον θα απαντώνται σε πολύ χαμηλότερο βαθμό από αυτό που συμβαίνει σήμερα.
        
Επιστήμονες στα πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και της Κολούμπια διεξήγαγαν έρευνα στην γενετική εξέλιξη 150.000 Βρετανών και 60.000 Αμερικάνων. Τα στοιχεία τους οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που ζούσαν περισσότερο, δεν εμφάνιζαν τις γενετικές μεταλλάξεις που προκαλούν τις τρεις νόσους.
        
Αυτοί οι οργανισμοί, όχι μόνο παρέμειναν υγιείς και θωρακισμένοι απέναντι σε αυτές τις νόσους, αλλά κληρονόμησαν στην επόμενη γενιά τα καθαρά και υγιή τους γονίδια. Με μια μακροσκοπική ματιά, γίνεται αντιληπτό ότι όσο οι γενιές παραμένουν προσεκτικές και ζουν περισσότερο, τόσο περισσότεροι θα μεταβιβάζουν τα γονίδια τους στους απογόνους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ολόκληρες κοινωνίες με μια τρόπον τινά ανοσία απέναντι στο Αλτσχάιμερ, το άσθμα και την χοληστερίνη.
        
Δύο ακόμα αξιοσημείωτα συμπεράσματα των ερευνών είναι ότι όσοι άνθρωποι καθυστερούσαν να μπουν στην εφηβεία (λόγω γονιδίων) και όσοι έκαναν παιδιά σε μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη ηλικία, είχαν πολύ χαμηλότερο ποσοστό θανάτου σε «χαμηλές ηλικίες» και έφταναν ως τα βαθιά γεράματα.
        
Πηγή: Independent.co.uk
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            

  • Μοιραστείτε: