Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Καθημερινή ενημέρωση για τη νόσο Αλτσχάιμερ από 17 έως 21 Σεπτεμβρίου
Καθημερινή ενημέρωση για τη νόσο Αλτσχάιμερ από 17 έως 21 Σεπτεμβρίου

Καθημερινή ενημέρωση για τη νόσο Αλτσχάιμερ από 17 έως 21 Σεπτεμβρίου

  • September 14, 2012
  • 0 Likes
  • 39 Views
  • 0 Comments

Μια παρέα δέκα ατόμων αναζητά καθημερινά τη χαμένη της μνήμη στον 4ο όροφο ενός κτιρίου επί της οδού Καραολή και Δημητρίου 1 στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους τακτικούς θαμώνες του Κέντρου Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης (ΚΗΑΑΔΜ) του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ), για άτομα ηλικίας από 50 έως 87 ετών που βρίσκονται στο πρώτο ή μεσαίο στάδιο της νόσου Αλτσχάιμερ.

«Μέσα από κοινωνικές και γνωστικές δραστηριότητες, ασκήσεις μνήμης, εικαστική ψυχοθεραπεία, ρετρό μουσική, διοργάνωση εκδηλώσεων όπως γιορτές και γενέθλια και ομαδικές εξόδους κλπ προσπαθούμε να κρατήσουμε τους πάσχοντες δραστήριους και ενεργούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις καταφέρνουμε να αναχαιτίσουμε και να σταθεροποιήσουμε τη νόσο» αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΗΑΑΔΜ, ψυχολόγος Αρετή Αγγέλου.

Να σημειωθεί ότι το ΚΗΑΑΔΜ, που λειτουργεί από το 2002, είναι η μοναδική υπηρεσία του ΕΣΥ που λειτουργεί πανελλαδικά, αποτελεί μια εξωνοσοκομειακή κοινοτική υπηρεσία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έχει δυναμικότητα δέκα ατόμων και εξυπηρετεί δωρεάν τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

«Το Κέντρο είναι στελεχωμένο με έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που εξασφαλίζουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, τόσο στους ασθενείς όσο και στους οικογενειακούς φροντιστές τους. Επίσης είναι εξοπλισμένο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών που φιλοξενεί, η επιλογή των οποίων γίνεται από το Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο Μνήμης του ΨΝΘ. Επιπροσθέτως, φιλοξενεί ασθενείς που παραπέμπονται από άλλα Ιατρεία Μνήμης της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης καθώς και από άλλες Υγειονομικές Υπηρεσίες» προσθέτει η κ Αγγέλου.

Με αφορμή την 21η Σεπτεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Αλστχάιμερ θα πραγματοποιείται καθημερινά στο ΚΗΑΑΔΜ ξενάγηση και ενημέρωση σχετικά με την άνοια και τους τρόπους αντιμετώπισης από τις 17 έως τις 21 Σεπτεμβρίου (ώρες 10:00πμ -13:00μμ).  

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline